Μαγειρική : Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων
Ιούνιος 9, 2018
Μουντιάλ 2018: Οι οκτώ όμιλοι και τα κριτήρια στις ισοβαθμίες
Ιούνιος 12, 2018

υλικά που θα χρειασθείτε 
  • 20-25 κολοκυθοανθοί ανάλογα με τις μερίδες σας
  • 3 φλ.τσ. ρύζι τύπου καρολίνα
  • 2  κρεμμύδια, ψιλοκομμένα χλωρά ή ξηρό
  • από 2 με 3  φύλλα μαϊντανού και άνηθου
  • 2 ώριμες ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη
  • 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι,
  • πιπέρι .

παρασκευή και χρόνος ψησίματος 

  • Πλένουμε  προσεκτικά τους κολοκυθοανθούς που έχουν μαζευτεί το ίδιο πρωί και αφαιρούμε τον κίτρινο στήμονα, εσωτερικά, τη μελίγκρα και τα ζιζάνια .
  • Ρίχνουμε τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
  • Γεμίζουμε κάθε ανθό κατά τα 2/3, γυρίζουμε ελαφρά την άκρη του με ένα κουτάλι του γλυκού.
  •  Κάνουμε το ίδιο με όλους τους ανθούς, ακουμπώντας τους πλάι-πλάι.
  • Μισοσκεπάζουμε με νερό, ρίχνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ακουμπάμε επάνω ένα βαρύ πιάτο ανάποδα, ώστε να τους συγκρατεί και να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοψηθούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσουν το νερό και να μαλακώσει το ρύζι.
  • Σερβίρουμε τους ανθούς σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή κρύους .

 

 

Καλή σας όρεξη!

της Γεωργίας Σπυροπούλου