Λικέρ Φράουλα

Nullam nec urna in sem lacinia malesuada sed mollis tortor
Μάρτιος 12, 2014
Αμπαλί ένα παλιό παιχνίδι της Λευκάδας που χάθηκε…
Μάρτιος 19, 2014

Ένα δροσιστικό και χωνευτικό λικέρ θέλησε να μας παρουσιάσει  αυτή τη φορά η συνεργάτης του περιοδικού Aria free press κ.Γεωργία Σπυροπούλου.

Ένα λικέρ που αξίζει να το απολαμβάνουμε με καλή παρέα…

104-0455_img1Υλικά:

  • 2 κεσεδάκια  φράουλα
  • 1  μπουκάλι βότκα
  • 2 φύλλα δυόσμο
  • 3 1/2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας γρεναδίνη

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις φράουλες, τις κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα και τις βάζουμε σε μια γυάλα μαζί με την βότκα και τον δυόσμο. Βάζουμε τη γυάλα στο ψυγείο για δύο μέρες κι έπειτα τη βγάζουμε από το ψυγείο και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη γρεναδίνη.Αφήνουμε τη γυάλα έξω από το ψυγείο για δύο μέρες ανακινώντας συνεχώς για να λιώσει η ζάχαρη. Το λικέρ είναι έτοιμο για κατανάλωση. Διατηρείται στο ψυγείο.

Της Γεωργίας Σπυροπούλου