Κρητική Τραχανόπιτα

Κλειδοθήκη τοίχου: Φτιάξτο μόνος σου
Ιανουάριος 17, 2014
Τραγανά ρολά με μαρμελάδα μήλο και κανέλα
Ιανουάριος 31, 2014

Αυτή τη φορά θα σας ταξιδέψουμε λίγο πιο μακρυά από την περιοχή μας… έως την Κρήτη!

Traxanopita kommatti

Τραχανόπιτα:

Υλικά:

1 πακέτο γλυκό τραχανά

1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 γιαούρτι

1 μαργαρίνη

1 φακελάκι μαγιά

1 και 1/2 κούπα ζάχαρη

λίγη κανέλα τριμμένη

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε το αλεύρι με το γιαούρτι, τη μαργαρίνη (αφού τη λιώσουμε) και τη μαγιά για 3 λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί η ζύμη για 15 λεπτά. Μουλιάζουμε το γλυκό τραχανά για 20 λεπτά σε δύο ποτήρια νερό και τέλος του προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψάκι βάζουμε τη μισή ζύμη μέσα και με τα χέρια μας την απλώνουμε στα τοιχώματα του ταψιού. Προσθέτουμε τον τραχανά και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.