Κουτάβι στο σπίτι: Όλα όσα πρέπει να έχετε!

Μαντάμ Σουσού του Δημήτρη Ψαθά
Ιούλιος 17, 2018
Αρχαίο Θέατρο Οινιαδών: Ηλέκτρα του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη
Ιούλιος 17, 2018

Το να φέρετε ένα καινούργιο κουτάβι στο σπίτι είναι πραγματικά μία μεγάλη χαρά. Είναι όμως πολύ σημαντικό να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για τον ερχομό του ημέρες πριν και να έχετε διαμορφώσει κατάλληλα το σπίτι για να είστε ασφαλείς και ευτυχισμένοι και εσείς και το καινούργιο μέλος της οικογένειας σας.

Από πριν φέρετε το σκυλί στο σπίτι, θα πρέπει να έχετε ήδη αποφασίσει:

  • Ποιος θα το βγάζει βόλτες και ποιες ώρες της ημέρας (είναι πολύ σημαντικό να τηρήσετε συγκεκριμένο πρόγραμμα προκειμένου να μη λερώνει στο σπίτι)
  • Ποιος θα αναλάβει να το ταϊζει και ποιες ώρες (Επίσης σημαντικό να είναι συγκεκριμένες οι ώρες του φαγητού)
  • Πότε θα το πάτε στον κτηνίατρο για τα πρώτα του εμβόλια και αποπαρασίτωση
  • Συγκεκριμένο λεξιλόγιο. Πρέπει να έχετε αποφασίσει από πριν τις εντολές που θα μάθετε στο σκύλο και τι ακριβώς θέλετε να κάνει όταν τις ακούει, για να μην του προκαλέσετε σύγχυση.

Στη συνέχεια, συντάξτε μια λίστα με ψώνια και προμήθειες για το κουτάβι

  • Τροφή: συμβουλευτείτε κτηνίατρο για το τι πρέπει να το ταίσετε, ανάλογα με τη ράτσα και την ηλικία του. Βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από σκυλοτροφές, εδώ.
  • Μπολάκια για νερό και φαγητό: Πρέπει να είναι μεγάλα, άνετα και ανθεκτικά. Μην του αλλάζετε συνεχώς πιάτα και μην τα αλλάζετε θέση μέσα στο σπίτι γιατί το κουτάβι θα μπερδευτεί. Μία πρόταση είναι το βαρύ και σταθερό μπωλ Magnus Antislip της Ferplast με αντιολισθητικό πάτο και εργονομικές λαβές.

  • Μαλακό και άνετο κρεβατάκι: Εκτός κι αν έχετε αποφασίσει ότι θα κοιμάται μαζί σας το βράδυ, αν και καλό θα ήταν να το αποφύγετε τον πρώτο καιρό. Δοκιμάστε το μαξιλάριδιπλής όψης Dandy της Ferrero σε τρία μεγέθη, ιδανικό για κάθε ράτσα!

  • Παιχνίδια για μασούλημα: Το κουτάβι, ειδικά όταν αλλάζει δόντια, θα μασήσει κυριολεκτικά ότι βρει μπροστά του. Πρέπει λοιπόν να μάθει ποια πράγματα επιτρέπεται να μασάει και ποια όχι και κυρίως να έχει ανθεκτικά παιχνίδια να ασχοληθεί. Προτιμήστε το κλασικό ανθεκτικό Kong που τώρα κυκλοφορεί και σε puppy έκδοση και αποτελεί διαχρονικά το αγαπημένο παιχνίδι των σκύλων κάθε ράτσας.
  • Περιλαίμιο και λουρί: Ανάλογα με τη ράτσα και την ηλικία του σκύλου, επιλέξτε το κατάλληλο περιλαίμιο και ένα ανθεκτικό λουρί ή σαμαράκι που θα κάνει τη βόλτα διασκεδαστική αλλά και ασφαλής για το άτακτο κουτάβι.

Διαμορφώστε το σπίτι σας κατάλληλα για να είναι το κουτάβι ασφαλές. Κρύψτε τα ηλεκτρικά καλώδια και βάλτε τα μπουκάλια με τα απορρυπαντικά σε ψηλά ράφια ή μέσα σε ντουλάπια. Επίσης καλό είναι να μην έχετε πράγματα που σπάνε εύκολα κοντά στο πάτωμα. Σκύψτε στο ύψος του κουταβιού και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κάτι επικίνδυνο που να φτάνει να πειράξει.

Πηγή: pets-friends.gr