Κούνιες από παλέτες, το DIY του καλοκαιριού!

Από την Ιερά Μονή Φωτμού αρχίζουν οι φετινές Γιορτές Αγίου Κοσμά Αιτωλού στον Δήμο Θέρμου
Αύγουστος 16, 2017
Ορεινή Ναυπακτία: Μαγικό ηλιοβασίλεμα από τα 1570 μέτρα [φωτο]
Αύγουστος 16, 2017

Κατασκευές από παλέτες και κατασκευή κούνιας. Όταν αυτά τα δύο projects ενώνονται, τότε σίγουρα το αποτέλεσμα θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους!

Δεν υπάρχει παιδί ή ενήλικος που να μην απολαμβάνει μια κούνια ταλαντευόμενος απαλά… Το πιο εντυπωσιακό με το όλο concept είναι ότι έχει αρκετά χαμηλό βαθμό δυσκολίας από πλευράς ικανοτήτων και μικρή υποχρέωση για εργαλεία ή υλικά.

παλετα κουνια diy
Οι παλέτες είναι ένα προϊόν εύκολο να βρεθεί παρατημένο, αλλά και οικονομικό να αγοραστεί (από 5 ευρώ). Όλο το υπόλοιπο είναι να δεις αν μπορείς να χωρέσεις αυτήν την κούνια σε κάποιο χώρο, αν θα χρειαστεί να καταφύγεις σε πατέντες για να το κάνεις να δουλέψει ή αν μπορεί να λειτουργήσει όπως στο παρουσιάζουμε.

Τι θα χρειαστείς

κούνια από σανίδες και αρτάνη
Η λίστα είναι μικρή, οικονομική και απλή στις περισσότερες των περιπτώσεων. Περιλαμβάνει ανά περίσταση:

  • Μια παλέτα
  • Έξτρα ξύλο, καλύτερα πηχάκια
  • Τρυπάνι, Πριόνι και Σφυρί που να μπορεί να αφαιρέσει καρφιά
  • Σχοινί, επέλεξε το λεπτό-φθηνό heavy duty άσπρο με μαύρες γραμμές ή χοντρό καραβόσκοινο. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις αλυσίδα, αρτάνη κ.α.
  • Βίδες – Καρφιά
  • Λεπτό στρωματάκι ή μαξιλάρι
  • Για το κρέμασμα χρειάζεσαι κρίκο για να περάσεις το σχοινί και γάντζους για μεγάλο βάρος

σκούρα κούνια με πλάτη
Σε ένα δέντρο δύο ενωμένες παλέτες, ένα μαξιλάρι για την βάση, δύο για έξτρα άνεση και σχοινί δημιούργησαν αυτή την εκπληκτική παλέτα-κούνια. Είναι ιδανική για τεμπέλικα καλοκαιρινά απογεύματα, απολαμβάνοντας την σκιά του δέντρου (να ληφθεί υπ’ όψιν από πού χτυπά ο ήλιος). Ακριβείς οδηγίες θα βρεις εδώ.

κούνια παλέτα από instructables
Στο instructables θα βρεις ακριβείς οδηγίες για την παλέτα-κούνια που έφτιαξαν. Θα χρειαστεί να αφαιρέσεις κάποιες σανίδες για να φτιάξεις το κάθισμα και την πλάτη. Μόλις ενώσεις τις δύο παλέτες μπορείς να προσθέσεις δύο ξύλα για υποβραχιόνια και να περάσεις την αλυσίδα την οποία θα ασφαλίσεις με παξιμάδια.


Εδώ όπως και πάνω χρησιμοποιήθηκαν λιγότερο βαριές και πιο μεγάλες σε μέγεθος παλέτες. Όμως η ιδέα της πλάτης υπό γωνία είναι κάτι που μπορείς να κλέψεις από αυτό το project. Επίσης εξαιρετικοί είναι οι κρίκοι για το σχοινί.

παλέτα κούνια σε χρώμα λάιμ
Μια παλέτα όπου πέρασε το σχοινί από μέσα από την σανίδα βάσης και ασφαλίστηκε με κόμπο και σύρμα. Δεν τοποθετήθηκε πλατοκάθισμα. Το λάιμ χρώμα το κάνει μοναδικό και όλη την κατασκευή θα την βρεις εδώ.

Αν η επιπλέον άνεση είναι σημαντικός παράγοντας για σένα, τότε πρέπει να εργαστείς προς αυτή την κατεύθυνση. Εδώ χρειάστηκαν 3-4 παλέτες για την βάση, την πλάτη και τα υποβραχιόνια. Τις λεπτομέρειες θα τις βρεις στο grillo-designs.

Φαίνεται πολύ πιο δύσκολο από ότι πραγματικά είναι. Πρακτικά είναι σχεδόν η ευκολότερη κατασκευή, αν εξαιρέσεις το ξεκάρφωμα των παλετών. Θα χρειαστείς σχοινί ενισχυμένο με σύρμα ή ακόμα καλύτερα paracord ή αρτάνη από καταστήματα με είδη αναρρίχησης ή επιβίωσης.

Για να κάνεις πιο εύκολα τις τρύπες, μετά το πρώτο τρύπημα, βάλε την πρώτη σανίδα που τρύπησες για οδηγό. Αυτό θα σου γλιτώσει αμέτρητο χρόνο. Τα υπόλοιπα θα τα βρεις στο Instructables. Εκεί θα δεις και τις εμπνεύσεις και βελτιώσεις άλλων χρηστών!

πηγή: decoration.gr