Kορμός σοκολάτας (Μωσαϊκό)

Μετατρέποντας το μπαλκόνι μας σε μια όαση χαλάρωσης…
Απρίλιος 30, 2014
Aliquam vitae pede mau pre tium nec
Μάιος 1, 2014

Ακόμη κι αν δεν είστε φίλοι των γλυκών ο κορμός είναι μία γεύση που ικανοποιεί τον ουρανίσκο μικρών και μεγάλων και μιας και διανύουμε δύσκολες εποχές να τονίσουμε πως δεν βαραίνει την τσέπη….

κορμόςΟ κορμός είναι ένα από τα πιο γνωστά σπιτικά γλυκά και πολύ καλή επιλογή για να μυήσετε και τα μικρά σας αγγελούδια στο κόσμο της ζαχαροπλαστικής καθώς είναι εύκολο στη παρασκευή του και χρησιμοποιούμε καθημερινά υλικά.

Ορίστε λοιπόν η πρότασή μας για σπιτικό κορμό σοκολάτας.

Υλικά:

  • 1 κουτί πτι μπέρ Παπαδοπούλου
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ (1 μπάρα) κουβερτούρα
  • 1 σφηνάκι γάλα

Εκτέλεση:

Σε μπεν μαρί βάζουμε τη κουβερτούρα να λιώσει μαζί με την κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε συνέχεια για να δέσουν τα υλικά αλλά και να μην κολλήσει.
Σπάμε τα μπισκότα με το χέρι σε κομμάτια τα οποία τα βρέχουμε λίγο με το γάλα.
Τα ενώνουμε και τυλίγουμε το μείγμα σαν σαλάμι σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Της κ.Γεωργίας Σπυροπούλου