Καρπουζόπιτα

Τα πάντα εξοικονομούν την ενέργεια τους νωθρά
Ιούλιος 17, 2015
Δέκα tips για ασφαλές και τέλειο μαύρισμα
Ιούλιος 17, 2015

Μια καλοκαιρινή συνταγή που την φτιάχνουν κυρίως στη Μήλο

Της Γεωργίας Σπυροπούλου

Υλικά που θα χρειαστούμε: 

1 μεγάλο φρέρσκο καρπούζι

6-7 κουταλιές της σούπας αλεύρι

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

200 γρ. μέλι της επιλογής σας

σουσάμι άσπρο

Εκτέλεση της καρπουζόπιτας:

Αφού θα αφαιρέσετε την καρδιά του καρπουζιού, όλο το «κόκκινο», και το καθαρίσετε από τα κουκούτσια, θα το στύψετε μέσα σε ένα σουρωτήρι, για να φύγουν τα υγρά και θα το αφήσετε να στραγγίσει περίπου για 1 ώρα.

Στη συνέχεια θα προσθέσετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το μισό μέλι. Το αλεύρι και το ελαιόλαδο θα τα προσθέσετε σιγά-σιγά για να διαπιστώσετε πόσο ακριβώς θα «πάρει» καθώς εξαρτάται από το πόσα υγρά έχει κρατήσει η καρπουζόψυχα.

Το μίγμα πρέπει να είναι χυλωτό, ούτε πολύ αραιό αλλά ούτε και σφιχτό.

Στη συνέχεια αφού λαδώσετε ένα ταψάκι και το πασπαλίσετε με σουσάμι θα αδειάσετε το μίγμα, το οποίο δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 2,5 εκ., και θα πασπαλίσετε με το υπόλοιπο σουσάμι.

Θα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 180ο.

Όταν βγάλετε την καρπουζόπιτα και πριν αρχίσει να κρυώνει θα ρίξετε το υπόλοιπο μέλι, για να απορροφηθεί και θα πασπαλίσετε με σουσάμι.

Πηγή: Έντυπος τύπος Aria Free Press