Γλυκό του κουταλιού

Θέρμο: ΟΙ ΔΙΔΥΜΟΙ ΚΑΤΑΡΑΧΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ
Απρίλιος 16, 2015
Καλό Σαββατοκύριακο με εικόνες από τον Αράκυνθο Αιτωλοακαρνανίας
Απρίλιος 18, 2015

Απο τριαντάφυλλα με υπέροχο άρωμα!

Της Γεωργίας Σπυροπούλου

 

Υλικά
3/4 κιλού τριαντάφυλλα αρωματικά – τα Απριλιάτικα
1 1/2 κιλό ζάχαρη
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
3 κουταλάκια χυμός λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
-Αφαιρείτε από τα τριαντάφυλλα τα πέταλα και τα βάζετε σε μια λεκάνη με νερό.
-Τα πλένετε καλά και τα βάζετε σε κατσαρόλα να σιγοβράσουν με 1 φλιτζάνι ζάχαρη και 3/4 του φλιτζανιού νερό.

-Τα σιγοβράζεται σκεπασμένα για 15 λεπτά, τα ξεσκεπάζετε και ρίχνετε την υπόλοιπη ζάχαρη με το υπόλοιπο νερό,

-δυναμώνετε τη φωτιά και βάλτε το γλυκό, μέχρις ότου δέσει κανονικά.

-Τέλος, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και αφού πάρει 1-2 βράσεις το βγάζεται από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.

Το γλυκό μας είναι έτοιμο για να το σερβίρετε και να το αποθηκεύσεται   σε βάζα.