#allaboutdesign: Θαυμάστε Απίστευτα Σπίτια με Διακόσμηση Εμπνευσμένη από το Game of Thrones

Η ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων στους ανοιξιάτικους ψεκασμούς
Μάιος 6, 2016
Άγιος Χριστόφορος
Μάιος 9, 2016

Διακοσμήστε το σπίτι σας χρησιμοποιώντας στοιχεία από τη σειρά, αλλά σε πιο ήπιους και χαλαρούς τόνους.

Υπάρχουν πολλοί φαν παγκοσμίως που έχουν δημιουργήσει δωμάτια-αντίγραφα με αυτά που βλέπουμε στη σειρά.
Στη σειρά παρατηρούμε έντονη διακόσμηση, δυνατές αποχρώσεις και έντονο το στοιχείο της πολυτέλειας.

Δείτε τα σπίτια που οι fans της σειράς Game of Thrones έχουν διακοσμήσει για να τιμήσουν την αγαπημένη τους σειρά. Με αφορμή την έναρξη της 6ης σεζόν.

Το Game of Thrones είναι μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές που έχουν περάσει ποτέ από την αμερικάνικη τηλεόραση. Κάθε εβδομάδα εκατομμύρια θεατές κάθονται στην οθόνη του υπολογιστή ή της τηλεόρασής τους για να παρακολουθήσουν ευλαβικά το τελευταίο επεισόδιο.

Κι όπως γίνεται με όλα τα πράγματα που αιχμαλωτίζουν τη φαντασία του ευρύ κοινού, συνήθως αυτά επηρεάζουν και τα σπίτια μας, τη διακόσμηση και το στιλ που επιλέγουμε για τον χώρο μας. Οι φανατικοί της σειράς σε όλο τον κόσμο έχουν δημιουργήσει δωμάτια αλλά και ολόκληρα σπίτια βασισμένα στη διάσημη τηλεοπτική σειρά. Μπορεί να μην είναι ό,τι πιο μίνιμαλ έχουμε δει στον χώρο της διακόσμησης, αλλά σίγουρα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Υπνοδωμάτια Οφείλουμε να παραδεχτούμε πως ένα υπνοδωμάτιο βασισμένο στη συγκεκριμένη σειρά θα κάνει πολύ καλό στην αυτοπεποίθησή σας καθώς θα ξυπνάτε και θα νιώθετε σαν να είστε βασιλιάδες. Από την άλλη μεριά η συγκεκριμένη διακόσμηση είναι υπερβολική αν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά. Για παράδειγμα, μπορείτε να επηρεαστείτε από τη σειρά χωρίς αυτό να είναι πολύ εμφανές στο δωμάτιο. Επιλέξτε διακοσμητικά και έπιπλα που θυμίζουν εκείνη την εποχή αλλά με έναν διακριτικό τρόπο.

Δεν είναι απαραίτητο να το παρακάνετε με τη διακόσμηση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στοιχεία από τη σειρά χωρίς να υπερβάλετε.

Αν από την άλλη θέλετε ένα γνήσιο δωμάτιο Game of Thrones τότε θα πρέπει να διακοσμήσετε με vintage έπιπλα, βαριές κουρτίνες, πολύ ξύλο αλλά και χρυσό που ήταν άφθονο στα παλάτια που ζούνε οι διάσημοι βασιλικοί οίκοι της σειράς.

Αν θέλετε ένα γνήσιο Game of Thrones υπνοδωμάτιο πάρτε ιδέες από αυτό της εικόνας πιο κάτω.

Τραπεζαρία Η τραπεζαρία είναι ένας χώρος που του ταιριάζει αυτού του είδους η διακόσμηση αλλά και πάλι είναι στο χέρι σας πόσο πολύ θα το τραβήξετε. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τη σειρά ως έμπνευση και να τη φέρετε τη διακόσμηση στα δικά σας μέτρα.

Μπορείτε να διακοσμήσετε την τραπεζαρία σας εμπνευσμένοι από τη σειρά μεν αλλά σε μοντέρνο στιλ.
Επειδή τα σπαθιά δεν είναι και το πιο ασφαλές διακοσμητικό στοιχείο, εσείς φτιάξτε τον δικό σας θρόνο με ξύλα.

Μπορείτε να υιοθετήσετε ένα πιο χαλαρό λουκ με στοιχεία από τη διακόσμηση των παλατιών της σειράς ή ένα πιο βαρύ στιλ διακόσμησης που θα σας κάνει να νιώθετε σαν τον Τάιγουιν Λάννιστερ.

Τζάκι Πολύς κόσμος λατρεύει να υιοθετεί ένα βασιλικό σαλόνι με τζάκια που χαλαρά θα μπορούσαν να πρωταγωνιστούν στα σπίτια εκείνης της περιόδου. Οι γραμμές αυτής της διακόσμησης είναι απότομες χωρίς καμία απαλότητα και τα χρώματα έντονα και συνήθως σε πορφυρούς τόνους.

Μπάνιο Τα μπάνια είναι έντονα διακοσμημένα και αποπνέουν μια υπερβολική και λίγο κακόγουστη πολυτέλεια. Το θαλασσί και το χρυσό είναι τα κυρίαρχα χρώματα, οι αποχρώσεις είναι συνήθως έντονες και η λέξη μίνιμαλ δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο αυτής της σειράς αλλά και των σπιτιών που εμπνέονται από αυτήν.

Βεράντα-Κήπος Πολλοί φανατικοί θαυμαστές έχουν δημιουργήσει κήπους και βεράντες πιστά αντίγραφα των κήπων της σειράς που είναι γεμάτοι πράσινο και μεταλλικά vintage έπιπλα.

Η βεράντα είναι ίσως το μόνο μέρος που μπορεί να συναντήσετε μίνιμαλ διακόσμηση.
Η βεράντα ή ο κήπος είναι ίσως το μόνο μέρος που μπορεί να συναντήσετε μια πιο συγκρατημένη και λιτή διακόσμηση.

Αν ανήκετε στα εκατομμύρια των φανς της σειράς και θέλετε κι εσείς να δημιουργήσετε ένα σπίτι εμπνευσμένο από το Game of Thrones τότε να θυμάστε πως οι τόσο έντονες διακοσμήσεις μπορούν εύκολα να γίνουν βαρετές μετά από λίγο καιρό. Γι’ αυτό καλύτερα να επιλέξετε τέτοια βαριά διακόσμηση για επιμέρους χώρους.

image image image image image image image

Πηγή: spyrosoulis