Φορητά σπίτια που μπορείτε να πάρετε οπουδήποτε στον κόσμο

ΕΕ: Νέα κριτήρια για την ένταξη κτιρίων στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης – «Κόφτης» για «γερασμένες» και κακές κατασκευές
Αύγουστος 7, 2018
Περιοδεία Ναυπάκτου Ἱεροθέου στήν Ὀρεινή Ναυπακτία (Περίστα-Κλεπᾶ-Ἀράχωβα)
Αύγουστος 7, 2018

Δεδομένου ότι η γραμμή μεταξύ των χώρων διαβίωσης και εργασίας είναι όλο και πιο θολή και τα σπίτια γενικά γίνονται πολύ μικρά, νέες αρχιτεκτονικές ιδέες ανθίζουν με τη δημιουργικότητα. Η κινητικότητα γενικά αποτιμάται σε όλα και δεν μπορεί να περάσει από ένα μέρος όπου περνάμε πολύ χρόνο. Φορητά σπίτια είναι σε άνοδο ως μια καυτή νέα τάση σπίτι για τους νέους και συνταξιούχους ίδια. Μπορείτε να τους παραγγείλετε online και να λάβετε ένα προ-κατασκευασμένο σχέδιο που παραδίδεται στο χώρο του ξενοδοχείου. Ακριβώς έτσι. Επιθυμείτε να μπορείτε να φύγετε και να μεταφέρετε ολόκληρο το σπίτι σας μαζί σας; Λοιπόν, με ένα φορητό σπίτι πρέπει μόνο να ανησυχείς για τα δικαιώματα και τις άδειες γης.

Η ομορφιά των φορητών κατοικιών είναι ότι μπορούν να συναρμολογηθούν εκτός χώρου, να φορτωθούν σε φορτηγό και να σταλούν στις πιο απομακρυσμένες γωνιές της Γης. Δεδομένου ότι δεν γίνεται καμία οικοδομική εργασία στο χώρο σας εξοικονομείτε χρήματα και συνήθως χρόνο.

 

Φορητά σπίτια που μπορείτε να φορτώσετε

Φορητό καθρέφτη από το Delugan Missl
Φορητό καθρέφτη από την Delugan Miss

Συγκεντρωμένα στο εργοστάσιο το Casa Invisible μπορεί να μεταφερθεί σε οποιοδήποτε σημείο επιλογής με φορτηγό. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικό του. Οι σχεδιαστές Dulgan Meissl Associated Architects καθιστούσαν αναπαυτικό να συνδυάσουν με το περιβάλλον και το άνετο εσωτερικό για να κάνουν την άνετη διαβίωση.

Οι εσωτερικοί χώροι από ελαφρύ ξύλο διαθέτουν τζάκι και τζάμι μέσω των οποίων οι κάτοικοι μπορούν να απολαύσουν την τοπική τους ατμόσφαιρα. Μπορεί επίσης να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις σας.

Φωτιστικό MIMA από το MIMA Architects
Φωτιστικό MIMA από τη MIMA Housing

Ο καθρέφτης είναι μια σχετικά νέα τάση στην αρχιτεκτονική. Το Φωτιστικό MIMA τους χρησιμοποιεί επίσης για να δημιουργήσει μια παραπλανητική ψευδαίσθηση. Η κάτω λωρίδα καθρεφτών αντανακλά το έδαφος κάνοντας το υπόλοιπο σπίτι να ξεχωρίζει περισσότερο. Και μια άλλη χρωματισμένη λωρίδα στην πλευρά της χωρίζει επίσης οπτικά σε δύο τετράγωνα.

Προκατασκευασμένο σε αποθήκη, το σπίτι μεταφέρεται εύκολα. Διαθέτει όλα όσα χρειάζονται για τη διαμονή, συμπεριλαμβανομένου ενός χώρου μαγειρέματος και ενός μπάνιου. Μπορεί επίσης να διαθέτει κλιματισμό και θέρμανση.

Ξύλινα φορητά σπίτια

Freedomky M σπίτι
Freedomky M σπίτι

Το Freedomky είναι ένα έτοιμο σπίτι που μπορείτε να πάρετε μαζί σας όταν αποφασίσετε να μετακινήσετε. Το μοντέρνο ορθογώνιο σχήμα έχει ένα ζεστό ξύλινο φινίρισμα που σπάει ώστε να περιλαμβάνει μια συρόμενη γυάλινη πόρτα.

Το σπίτι χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας θα είναι έτοιμο μέσα σε τρεις μήνες και μπορείτε να το επεκτείνετε με επιπλέον μονάδες. Διατίθεται σε διάφορα μεγέθη. Η Freedomky προσφέρει επίσης προαιρετική επίπλωση.

Fincube από το Studio Aisslinger
Fincube από το Studio Aisslinger

Μεταφερόμενο, βιώσιμο, χαμηλής ενέργειας και πολύ ελκυστικό σπίτι Fincube από το Studio Aisslinger προσφέρει 505 τετραγωνικά πόδια του χώρου διαβίωσης. Διαθέσιμο παντού στην Ευρώπη θα μπορούσε επίσης να χρησιμεύσει ως ξενώνας, ένα γραφείο στο σπίτι ή ένα μέρος για εκδηλώσεις.

Το φιλικό προς τη φύση ξύλινο ντιζάιν επιτρέπει στους κατοίκους να απολαύσουν τις γύρω παραλίες, γεγονός που το καθιστά ένα μεγάλο σπίτι διακοπών. Ταυτόχρονα, όμως, οι κάθετες ξύλινες σχάρες και οι κουρτίνες προσφέρουν ιδιωτικότητα. Υπάρχει ένα έξυπνο σύστημα διαύλου που συνδέει όλες τις ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι σε ένα καλώδιο ελέγχου. Αυτό διευκολύνει τον έλεγχο του φωτισμού, της θέρμανσης και των περσίδων ταυτόχρονα. Και το προαιρετικό σύστημα φωτοβολταϊκών συστημάτων μπορεί να κάνει το σπίτι αποδοτικό.

Μικρά σπίτια με τεράστια παράθυρα

Modular σπίτι από την MAPA
Modular σπίτι από την MAPA

Το ορθογώνιο σχήμα είναι ιδανικό για προθήκες καθώς ταιριάζει σε ένα φορτηγό καλά. ΜΑΡΑ «s MINIMOD είναι ένα σύγχρονο μινιμαλιστικό προκατασκευασμένο που μπορεί να plunked για τη μεταφορά ή αποσυναρμολογηθεί και να συγκεντρωθούν στο χώρο του ξενοδοχείου. Οι διάτρητες θύρες κλείστρου προσθέτουν περισσότερη ιδιωτικότητα στο σπίτι, αλλά τα πλαϊνά τζάμια επιτρέπουν άφθονο φως. Εξαιρετικά περίεργα εκθέτουν το υπνοδωμάτιο και το ντους, έτσι ώστε οι κουρτίνες είναι εντάξει.

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό αυτού του σχεδίου είναι ότι η οροφή μπορεί να φιλοξενήσει έναν κήπο σπιτιού.

HonoMobo Prefab Home
HonoMobo Prefab Home

Δεν μπορείτε να φέρετε μόνο φορητό σπίτι σας σχεδόν οπουδήποτε, αλλά μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως επέκταση στο υπάρχον σπίτι σας. Βάλτε το ένα σε μια αυλή και γίνεται ένα φανταχτερό υπόστεγο κήπου / γραφείου. Ή σε περίπτωση που η HonoMobo σπίτι σας γκαράζ μπορεί να γίνει ο χώρος διαβίωσης σας.

Η επαναχρησιμοποίηση των εμπορευματοκιβωτίων της καναδικής εταιρείας  κατασκευάζει δομές αρκετά καλές για να ζήσουν. Διατίθενται σε διάφορα μεγέθη που μπορούν να φιλοξενήσουν έναν μόνο κάτοικο ή μια ολόκληρη οικογένεια. Και αν η εικασία μας είναι σωστή τα εμπορευματοκιβώτια ναυτιλίας μειώνουν το κόστος τους. Αν όχι, όμως, ένα ηλιακό φωτοβολταϊκό σύστημα μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Πλωτά Φορητά Σπίτια

X-Float από το Agaligo Studio
X-Float από το studio agaligo

Η ισχυρή υπόσχεση των ταχυδρομικών κατοικιών να σας μεταφέρουν οπουδήποτε δεν μπορεί να ληφθεί ελαφρά. Μπορούν να πάρουν στη λίμνη ή τον ωκεανό για να ζήσουν με νερό; Λοιπόν, τα σπίτια και οι σχεδίες X-Float του agaligo στούντιο αγγίζουν ελαφρώς το ερώτημα αυτό. Ω, περιμένετε, επιπλέουν.

Βρίσκονται στον ποταμό Kwai στην Ταϊλάνδη αυτά τα κυμαινόμενα σαλόνια είναι εξοπλισμένα με ντους, βεράντες οροφής και φυσική διήθηση νερού. Οι μικρές βεράντες τους με γυάλινα κιγκλιδώματα επιτρέπουν την παρατήρηση της ροής του ποταμού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και η βεράντα στον τελευταίο όροφο είναι ιδανική για νυχτερινή θέα.

Coodo κινητό σπίτι
Coodo κινητό σπίτι

Ένα άλλο σπίτι που μπορεί να επιπλέει στο νερό είναι το Coodo . Μια κινητή κατασκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη ζωή, την εργασία και την ηρεμία. Η προσαρμόσιμη κατασκευή γυαλιού έρχεται σε μινιμαλιστικό ύφος, αλλά έχει τα πάντα για να ζήσει. Διαθέτει επίσης καλύτερη μόνωση και ασύρματο έξυπνο σύστημα για τον έλεγχο των ηλεκτρικών συσκευών.

Δεδομένου ότι το Coodo δεν έχει σχεδόν καμία επιρροή στο χώρο, μπορείτε απλά να ενοικιάσετε χώρο και να ρυμουλκήσετε το νέο σας σπίτι εκεί. Ο κατασκευαστής προσφέρει επίσης μοντέλα για επιχειρήσεις όπως ένα μπιστρό ή ένα περίπτερο.

Σπίτια σε τροχούς

Toy Box Tiny Home
Toy Box Tiny Home

Δεν μπορούμε να μιλάμε για φορητά σπίτια χωρίς να αναφέρουμε τα αρχικά φορητά σπίτια – ρυμουλκούμενα. Το Toy Box Tiny Home δεν είναι τυπικό ρυμουλκούμενο. Με το λευκό του θερμοπλαστικό επίπεδο στέγης και τα πολύχρωμα υφάσματα κυματοειδούς υάλου, φαίνεται θετικά σαν παιχνίδι.

Διαθέτοντας ένα ζευγάρι τροχών το μικρό σπίτι μπορεί να ληφθεί σε όλη τη χώρα, καθώς και για απλά ταξίδια κάμπινγκ. Είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα που επιτρέπει τη μεταφορά γκρίζου νερού στα φυτά. Και οι συρόμενες γυάλινες πόρτες διευκολύνουν την απόλαυση της φύσης από σχετική απόσταση.

Brian και Joni Buzarde καμπίνα DIY σε τροχούς
Η καμπίνα του DIY Brian και Joni Buzarde στις ρόδες

DIY σπίτια είναι πάντα ενδιαφέρον να δούμε και η μικρότερη κλίμακα των φορητών σπιτιών κάνει κτίριο τους τον εαυτό σας πολύ ευκολότερη. Οι Brian και Joni Buzarde σχεδίασαν και έχτισαν την  καμπίνα τους σε τροχούς  με προϋπολογισμό. Έχοντας μόλις 236 τετραγωνικά πόδια, ένα κινητό σπίτι κοστίζει το ζευγάρι $ 50.000.

Η ευρύχωρη κουζίνα διαθέτει ντουλάπια από κόντρα πλακέ και αποθηκευτικούς χώρους. Μια μικρή περιοχή ψυχαγωγίας διαθέτει έναν καναπέ και ένα  55 – ιντσών τηλεόραση . Και το  κρεβάτι σοφίτας βρίσκεται κάτω από έναν φεγγίτη.

Wohnwagon

Το Wohnwagon είναι ένα παρόμοιο σπίτι με ρόδες που μπορεί να απογειωθεί κάθε στιγμή. Με μόλις 174 τετραγωνικά πόδια του χώρου είναι εκπληκτικά ευρύχωρο με τραπεζαρία και επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

Πολυάριθμα παράθυρα στο ξύλινο εξωτερικό του γεμίζουν το σπίτι του βαγονιού με το φως και το αξιολάτρευτο ράφι του φυτευτή επιτρέπει να έχει μια εμφάνιση ενός κήπου.

Μικρό κινητό σπίτι

Αυτό το μικροσκοπικό κινητό σπίτι λέγεται ότι είναι το πρώτο στην Ολλανδία, τουλάχιστον από τον αρχιτέκτονα Daniel Venneman . Αυτό φαίνεται διαφορετικό από ένα ρυμουλκούμενο ή ακόμα και από μια καμπίνα. Μοιάζει περισσότερο με μια μειωμένη έκδοση ενός πραγματικού σπιτιού.

Εξοπλισμένο με μια ξεχωριστή τουαλέτα, κρεβατοκάμαρα και πολυλειτουργικά έπιπλα, αυτός ο μικρός τύπος φαίνεται εκπληκτικά ευρύχωρος, πιθανώς λόγω της μινιμαλιστικής του επίπλωσης και των μεγάλων παραθύρων.

Mobile Homes & Huts

Σπίτι σε τροχούς από το Hangar Design Group
Σπίτι σε τροχούς από το Hangar Design Group

Σχεδιασμένο από το  Hangar Design Group  και την Pircher Orland, αυτό το σπίτι με ρόδες είναι μακριά από ένα ρυμουλκό. Με υλικά πολυτελείας και υψηλής ποιότητας, το Moonriver είναι εξοικονόμησης ενέργειας και φιλικό προς το περιβάλλον.

Με τρεις φεγγίτες και γυάλινη πόρτα, το σπίτι είναι ιδανικό για να ζείτε σε μια γραφική τοποθεσία όπου οι νύχτες είναι αστρικές. Είναι ένα από μια σειρά από high-end σπίτια, τα οποία κέρδισαν το βραβείο Compasso d’Oro (χρυσή πυξίδα) για βιομηχανικό σχεδιασμό .

Whangapoua από τον Crosson Clarke Carnachan
Whangapoua από τον Crosson Clarke Carnachan

Οι τροχοί δεν είναι η μόνη επιλογή για ένα φορητό σπίτι. Sleds κάνουν αυτή Whangapoua παραλία καλύβα στη χερσόνησο Coromandel της Νέας Ζηλανδίας κινητό. Όταν τα νερά ανεβαίνουν, μπορούν απλώς να ρυμουλκούνται πιο μακριά από την παραλία.

Με επένδυση στη μακροκάρπα, η καλύβα έχει υαλοπίνακες που καλύπτονται με ένα τεράστιο πτυσσόμενο παντζούρι. 430 τετραγωνικά πόδια χώρου φιλοξενούν ένα καθιστικό με κουζίνα και τραπεζαρία, μπάνιο και δύο ζώνες ύπνου. Ένα τζάκι στο σίδερο μπορεί να ζεστάνει το ξύλινο εσωτερικό, ενώ οι γκρίζες δεξαμενές νερού αυξάνουν τη βιωσιμότητά του.

Casa Transportable APH80 από την Abaton
Casa Transportable APH80 από τον Ábaton

Όχι όλα τα φορητά / κινητά σπίτια διαθέτουν ρόδες ή άλλα είδη κινούμενων μερών. Το Casa Transportable by  Ábaton  μπορεί να μεταφερθεί οπουδήποτε στο πίσω μέρος ενός φορτηγού. Επένδυση σε γκρι τσιμεντοσανίδες φαίνεται αρκετά παραδοσιακή στη μορφή του. Αντί για μια συμβατική είσοδο, όμως, το σπίτι διαθέτει δύο συρόμενα πάνελ που ανοίγουν στις γυάλινες πόρτες με γυαλί.

Το εσωτερικό με επένδυση από ξύλο διαθέτει καθιστικό και κουζίνα που χωρίζει υπνοδωμάτιο και μπάνιο. Τα δύο άγκιστρα στην οροφή επιτρέπουν στο σπίτι να ανυψωθεί εύκολα με γερανό και να μετακινηθεί ξανά.

Μικρά σχέδια σπιτιών

Micro House από το Studio Liu Lubin
Micro House από το Studio Liu Lubin

Αυτό το μικροσκοπικό σπίτι του Liu Lubin στο Πεκίνο μιλάει για την κρίση του ζωτικού χώρου που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Αρκετά μεγάλο για να καθίσετε, να κοιμηθείτε και να μαγειρέψετε αυτό το μικροσκοπικό σπίτι έχει μόνο τρία παράθυρα που διπλώνουν ως είσοδοι.

Αλλά υπάρχουν και πλεονεκτήματα σε αυτό. Χάρη στον σύνθετο από αφρώδες υλικό ενισχυμένο με ίνες, η αρθρωτή δομή είναι αρκετά ελαφριά ώστε να ανυψώνεται. Αυτό διευκολύνει όχι μόνο τη μετακίνηση, αλλά επιτρέπει επίσης την περιστρεφόμενη μονάδα σαλόνι και να μετατραπεί σε γραφείο ή μπάνιο.

 

Το ωοειδές σπίτι Ecocapsule

Ecocapsule από Νίκαια Αρχιτέκτονες

Ecocapsule από Νίκαια Αρχιτέκτονες

Τα μικρά σπίτια μπορεί να μην είναι τόσο βολικά όσο τα μεγαλύτερα μοντέλα καμπίνας ή πόσο μάλλον ένα κανονικό σπίτι, αλλά όλα έχουν ένα εμπόριο μακριά.

Το ωοειδές σπίτι Ecocapsule από την Νίκαια Αρχιτεκτονική είναι ένα αυτοσυντηρούμενο, χαμηλής ενέργειας, φορητό pod με το δικό του μικρό ανεμόμυλο.

Με μόλις 86 τετραγωνικά πόδια χώρου η κάψουλα μπορεί να φιλοξενήσει δύο άτομα που προσφέρουν ανέσεις όπως μια  μικρή κουζίνα , ένα ντους και τουαλέτα λιπασματοποίησης. Υπάρχει επίσης ένα πτυσσόμενο κρεβάτι, ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης και ένας χώρος μετρητών πολλαπλών χρήσεων. Δεν είναι κακό για ένα τόσο μικρό μικροσκοπικό πράγμα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Portable pod home

Σχετική εικόνα

Αποτέλεσμα εικόνας για Portable pod home

Αποτέλεσμα εικόνας για Portable pod home

Μοντέλα Flatpack House

Port A Bach στο Atelier Workshop
Port A Bach στο Atelier Workshop

Μια άλλη κατοικία που βασίζεται σε εμπορευματοκιβώτια είναι έργο του  Atelier Workshop . Ονομάζεται Port A Bach έχει μια ανασυρόμενη βεράντα και οι πλευρικές πόρτες του μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν δύο ξαπλώστρες. Χάρη στην σχολαστική προσέγγιση του χώρου δεν χάνεται εδώ.

Διαθέτει μπάνιο με ανοιχτό ντους, τουαλέτα λιπασματοποίησης και νεροχύτη που είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι κατασκευάστηκε από ένα μόνο δοχείο.

POD Idladla
POD Idladla

Το μικροσκοπικό αλλά χαριτωμένο POD Idlalal είναι μόλις 186 τετραγωνικά πόδια και έχει τη δική του βεράντα και την τέντα του ήλιου. Η καμπίνα επίπεδης συσκευασίας είναι δομοστοιχειωτή και ηλιακή.

Σχεδιασμένο σε συνεργασία μεταξύ του αρχιτέκτονα Clara Da Cruz Almeida και του στούντιο  DOKTER και Misses,  το μικροσκοπικό σπίτι μπορεί να επεκταθεί με αρθρωτές μονάδες για να φιλοξενήσει έως και δώδεκα άτομα.

Μονοκατοικία διακοπών από την Hristina Hristova
Μονοκατοικία διακοπών από την Hristina Hristova

Η αρχιτέκτονας Hristina Hristova δημιούργησε ένα σπίτι διακοπών  για τον σύζυγό της και τον εαυτό της που μπορεί να ρυμουλκηθεί σε ρυμουλκούμενο. Προσφέροντας μόλις 96 τετραγωνικά πόδια, η ξύλινη καλύβα διαθέτει κουζίνα και τουαλέτα. Εξωτερικά η μικρή βεράντα παρέχει χώρο καθιστικού για φαγητό alfresco και μια ενσωματωμένη τέντα για τον ήλιο κάνει την εξωτερική περιοχή πιο ζεστή.

Ο προϋπολογισμός κατασκευής κρατήθηκε κάτω από $ 10, 000 και το βάρος της δομής είναι μόλις δύο τόνοι. Ένας πολύ καλός τρόπος να ταξιδέψετε χωρίς να παραμείνετε σε ξενοδοχεία, τα οποία ο αρχιτέκτονας και ο σύζυγός της ήθελαν να ξεφύγουν.

Τα κινητά σπίτια δεν είναι τέλεια και σίγουρα θέτουν τα δικά τους προβλήματα. Πώς να απορρίψετε τα σκουπίδια; Πώς να διαχειριστείτε υδραυλικές εγκαταστάσεις, αποχέτευση και θέρμανση; Υπάρχουν, βέβαια , διαφορετικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένων των πιο βιώσιμων, όπως η ηλιακή ενέργεια και η επαναχρησιμοποίηση του νερού, αλλά είναι για κάθε ιδιοκτήτη σπιτιού να λύσει.