ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ

30 Καθημερινές εκφράσεις που προέρχονται από την αρχαιότητα
Νοέμβριος 5, 2016
Η Αθηνά της Λήμνου
Νοέμβριος 6, 2016

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΡΕΣ
Στον κάδο του μπλέντερ βάζουμε τα αμύγδαλα, το χυμό, την άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αλέθουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Πλάθουμε με τα χέρια και σχηματίζουμε μία μπάλα. Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες και τις λαδώνουμε μία μία με ένα πινέλο. Βάζουμε στο κέντρο 20 γρ. από την αμυγδαλόπαστα. Τυλίγουμε σε φλογέρες και τις στρώνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στη λαμαρίνα του φούρνου. Λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια τους. Τυλίγουμε σε ρολά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΡΕΣ
– 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
– λάδι για τα φύλλα
– 350 γρ. αμύγδαλα λευκά σε σκόνη
– 100 γρ. ζάχαρη άχνη
– 70 γρ. χυμό πορτοκάλι
– ξύσμα από 2 πορτοκάλια
– αντικολλητικό χαρτί

https://youtu.be/zwaHclUarxY

Copyright © 2012 ΣΚΑΪ