Φιλέτο κοτόπουλο με ελιές και κάπαρη

Χορός & εκπαίδευση στην Ελλάδα
Σεπτέμβριος 22, 2013
Η σημασία της διατροφής στη μυϊκή ανάπτυξη
Οκτώβριος 2, 2013

Συνταγή για κυρίως πιάτο…

Φιλέτο κοτόπουλο με ελιές και κάπαρη σε σάλτσα ταχινιού μουστάρδας
Συστατικά

• 1 φιλέτο κοτόπουλου
• 1 κουταλάκι κάπαρη
• 1 κουταλάκι ελιές μαύρες σε ροδέλες
• 2 κρεμμυδάκια σε ροδελίτσες
• χοντρό αλάτι
• για τη σάλτσα
• 1 κουταλιά μουστάρδα
• 2 κουταλιές ταχίνι
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 2 κουταλιές νερό
Οδηγίες
1. Πλένουμε το φιλέτο και το αλατίζουμε. Σε σχαροτήγανο με ελάχιστο ελαιόλαδο , το ψήνουμε και από τις 2 πλευρές για 3 λεπτά.
2. Χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας με αυγογδάρτη. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ταψάκι, από πάνω βάζουμε το κρεμμυδάκι, την κάπαρη και τις ελιές και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
3. Ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς περίπου 20 λεπτά ανάλογα με το πόσο χοντρό είναι το φιλέτο μας. Συνοδεύουμε με άγριο ρύζι.

P5260013 542819734_a531fbf572

 

Της Γεωργίας Σπυροπούλου