Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου στο αρχαίο θέατρο της Μακύνειας

Η σταυροδοσία όλων των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων Αγρινίου
Ιούνιος 5, 2019
Συνεχίζονται οι επιτυχίες του Ομίλου Μπριτζ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου
Ιούνιος 5, 2019

Ο Δήμος Ναυπακτίας διοργανώνει το Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου «Στα μονοπάτια των μύθων» 2019, στο αρχαίο θέατρο της Μακύνειας, το Σάββατο 8/6/2019 και την Κυριακή 9/6/2019 και ώρα 19:00.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη συνεργασία των διευθυντών, των εκπαιδευτικών και των δημοτικών σχολείων που συμμετέχουν και την αρωγή της Εφορείας Αρ-χαιοτήτων & Λευκάδας. Ο θεσμός αυτός δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά στοχεύει στη βιωματική επαφή των μαθητών με το αρχαίο δράμα και με τον πλούτο της πολιτιστική μας κληρονομιάς.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια του φεστιβάλ και τη σκηνοθετική διδασκαλία των μαθητών έχει αναλάβει ο θεατρολόγος Δημ. Σιούντας με τη βοήθεια της κας Ευθ. Σταυρογιαννοπούλου.
Σύμφωνα με τις οδηγίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων οι θεατές που θα παρα-κολουθήσουν τις παραστάσεις θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψη τα εξής:
2. Δεν επιτρέπεται η χρήση φορητών καθισμάτων στο χώρο του θεάτρου.
3. Δεν θα επιτρέπεται είσοδος θεατών στο χώρο των μνημείων (θεάτρου και παρακείμενου ναού) που θα προστατευθούν με περισχοινίσεις
4. Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, η κατανάλωση τροφίμων και ποτών εντός του παραχωρούμενου μνημείου καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και πιθανών δοκιμών.
5. Οι προσερχόμενοι παρακαλούνται ως προς την αποφυγή υποδημάτων με αιχμηρά τακούνια.