Έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα με τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου

Υπογράφηκε η Σύμβαση για την Κλεισούρα
Αύγουστος 1, 2018
Ενημερωτική συνάντηση της Μαρίας Τριανταφύλλου με το Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αιτωλοακαρνανίας.
Αύγουστος 1, 2018

2018.07.30 @ Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα, με το Δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα με

τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου

Συνεργασία με τον Δήμαρχο Αγρινίου και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Γιώργο Παπαναστασίου είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018.

Στη διάρκεια της συζήτησης έμφαση δόθηκε στην πορεία υλοποίησης έργων που εντάσσονται στο στρατηγικό σχέδιο για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση (ΒΑΑ) Αγρινίου και σε προτάσεις για χρηματοδοτήσεις έργων. Επίσης, εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Αγρινίου, έργα υποδομής, αλλά και έργα που ενισχύουν τη βιωσιμότητα.

«Οι δύο βαθμοί  της αυτοδιοίκησης συνεργαζόμαστε με στόχο να είμαστε αποτελεσματικοί, προσφέροντας έργα χρήσιμα στους πολίτες.  Συνεχίζουμε  και  ενώνουμε τις  δυνάμεις της κοινωνίας, προσδοκώντας να ολοκληρώσουμε υποδομές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και θα συμβάλουν σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας.

Από την πλευρά του Δήμου, ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη σχολική στέγη, τα έργα ύδρευσης, αλλά και την δρομολόγηση αντιπλημμυρικών έργων, όπως επίσης για έργα αποκατάστασης ζημιών από τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Στο πλαίσιο αυτό, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τις εργασίες που πρόκειται να ξεκινήσουν στην Αντιρρίου – Ιωαννίνων,  ενώ αναφέρθηκε και στις ανοικτές προσκλήσεις που υπάρχουν μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Ελλάδα 2014-2020, δίνοντας την ευκαιρία και  σε Δήμους να καλύψουν βασικές ανάγκες και ελλείψεις. Κυρίως συζητήθηκαν οι δυνατότητες ενεργειακής αναβάθμισης των δημοσίων κτιρίων, αλλά και έργα διαχείρισης απορριμμάτων.   

Στη συνάντηση συμμετείχε και η Εκτελεστική Γραμματέας ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου.