Έρευνα Αγοράς για τη Σουηδική Αγορά Τροφίμων Ελαιολάδου και Ελιών

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας που επλήγησαν από την σφοδρή κακοκαιρία παρέδωσε  η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. στον Δήμο Αγρινίου
Δεκέμβριος 15, 2017
Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων
Δεκέμβριος 15, 2017
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Έρευνα Αγοράς για τη Σουηδική Αγορά Τροφίμων, Ελαιολάδου και Ελιών, τις Ελληνικές Εξαγωγές Τροφίμων, Ελαιολάδου και Ελιών στη Σουηδία και Προοπτικές. 

Νέα έρευνα αγοράς. Η σουηδική αγορά τροφίμων, ελαιολάδου και ελιάς, οι ελληνικές εξαγωγές τροφίμων, ελαιολάδου και ελιάς στη Σουηδία και οι προοπτικές ανάπτυξης.

Την παρουσία και τις δυνατότητες ανάπτυξης των ελληνικών εξαγωγών τροφίμων, ελαιολάδου και ελιών στην πολυπληθέστερη σκανδιναβική χώρα τη Σουηδία, παρουσιάζει η έρευνα αγοράς που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (Ο.Ε.Υ.) της Πρεσβείας μας στη Στοκχόλμη.

Στην έρευνα αυτή, γίνεται – μεταξύ άλλων κατηγοριών τροφίμων –αναφορά στις σημερινές συνθήκες της σουηδικής αγοράς ελαιολάδου και ελιάς, καθώς επίσης και στις προοπτικές ανάπτυξης των μεριδίων των ελληνικών προϊόντων, που ήδη καταγράφουν ιδιαίτερα ποσοστά.

COMM_ATTACHMENT_F13281

Η Σουηδία είναι μια χώρα ιδιαίτερα δεκτική και ευέλικτη στη σύναψη διακρατικών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, με ένα θετικό και εύκολο περιβάλλον, που διευκολύνει τη δραστηριοποίηση ξένων επιχειρήσεων στο έδαφός της. Σημειώνεται πως στην σχετική ετήσια έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας ΄΄Doing Business 2018- Reforming to Create Jobs΄΄, στην οποία εξετάζονται 190 οικονομίες σε παγκόσμια κλίμακα, η Σουηδία κατατάσσεται στην 10η θέση.

Πηγή: Υπουργείο Εξωτερικών