Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων

Θερμoπληξία και θερμική καταπόνηση
Ιούνιος 8, 2018
Το λάθος
Ιούνιος 8, 2018

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστης δράστιδας για απάτη

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστης δράστιδας, η οποία χθες το μεσημέρι, προσποιούμενη την αστυνομικό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένη ημεδαπή και με το πρόσχημα ότι η κόρη της έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, της απέσπασε το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ.

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί δεσποζομένων κι αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας 57χρονος ημεδαπός, διότι σύμφωνα με καταγγελία  διατηρούσε σε  μπαλκόνι οικίας του ένα σκύλο το οποίο είχε μόνιμα δεμένο παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο τους κανόνες ευζωίας του.

Σύλληψη τριών αλλοδαπών για παράνομη είσοδο

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στη Χώρα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε μια ακόμα εκπαιδευτική ημερίδα διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Πάτρα

Την ημερίδα παρακολούθησαν είκοσι διαπραγματευτές που υπηρετούν σε αστυνομικές Υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε χθες (7-6-2018), στην Πάτρα, μια ακόμα ημερίδα συντηρητικής εκπαίδευσης είκοσι Αξιωματικών – Διαπραγματευτών και ψυχολόγων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Την ημερίδα παρακολούθησαν διαδραστικά συνολικά είκοσι διαπραγματευτές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας, Ακαρνανίας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Κέρκυρας, ενώ συμμετείχαν ενεργά και οι δύο Υγειονομικοί Αξιωματικοί (ψυχολόγοι) της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.
Πιο συγκεκριμένα, κατά την εκπαίδευση, αναπτύχθηκαν μέθοδοι διαπραγμάτευσης, αποτιμήθηκαν και αναλύθηκαν πραγματικά περιστατικά, στα οποία είχαν επιληφθεί οι συμμετέχοντες, ενώ πραγματοποιήθηκαν και  διαδραστικές ασκήσεις με σενάρια προσομείωσης.
Σκοπός της ημερίδας, ήταν η επικαιροποίηση των γνώσεων των διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας, σε θέματα αντιμετώπισης περιστατικών ιδιαίτερου χειρισμού και η ανάλυση διαχείρισης περιστατικών, στο πλαίσιο της καθημερινής αστυνομικής πρακτικής.

Σύλληψη αλλοδαπού  για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, ένας 58χρονος αλλοδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του  Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Σύλληψη ημεδαπού  για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας 38χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του  Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης επτά μηνών για κλοπή.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών
για παράνομη είσοδο

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, δυο αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 33 και 31 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στη Χώρα.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για κλοπή

Εξιχνιάστηκε άμεσα, κλοπή που διαπράχθηκε χθες το μεσημέρι  στο Αίγιο και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 34χρονου ημεδαπού, ο οποίος χθες το μεσημέρι εισήλθε σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης φορτηγών, εταιρείας αγροτικών προϊόντων και αφαίρεσε τέσσερις μπαταρίες.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στη Μανωλάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας, ένας 49χρονος ημεδαπός,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του  Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, για παραβίαση δικαστικής απόφασης, ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων του προέκυψε ότι κατείχε παράνομα δυο κυνηγετικά όπλα.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράνομη είσοδο

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στη Γαστούνη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, δυο αλλοδαποί, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στη Χώρα.

Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, μια 54χρονη ημεδαπή,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς  Πλημμελειοδικείου Πύργου, σύμφωνα με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών μηνών για κλοπή.

Σύλληψη αλλοδαπής για κλοπή

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Ανδραβίδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, μια 55χρονη αλλοδαπή, διότι με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσε από υποκατάστημα υπεραγοράς τροφίμων, προϊόντα αξίας 150 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι η δράστιδα, ενεργώντας από κοινού με τον 55χρονο σύζυγό της  διέπραξε στο ίδιο κατάστημα τις τελευταίες δυο εβδομάδες ακόμη τέσσερις κλοπές με παρόμοιο τρόπο, αφαιρώντας διάφορα προϊόντα.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Αρετής, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 27χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δυο αυτοσχέδια τσιγάρα με μείγμα καπνού και κάνναβης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών  για κλοπή

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες τα ξημερώματα, ενεργώντας από κοινού, παραβίασαν παράθυρο σχολείου στην Αμφιλοχία και αφαίρεσαν τρεις  φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς και δυο σκληρούς δίσκους.

Σύλληψη τριών αλλοδαπών για πλαστογραφία  και παράνομη έξοδο

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον αερολιμένα Ακτίου Βόνιτσας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου – Βόνιτσας, τρεις αλλοδαποί, (δυο άνδρες – μια γυναίκα), ηλικίας 43, 32 και 18 ετών, αντίστοιχα, διότι με τη χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων (ταυτότητα και διαβατήριο Ιταλικών Αρχών) επιχείρησαν να εξέλθουν παράνομα από την Ελληνική επικράτεια μέσω πτήσης με τελικούς προορισμούς το Βερολίνο Γερμανίας και τη Βενετία Ιταλίας.

Σύλληψη
ημεδαπού για θανάσιμο τραυματισμό ζώου

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στη Βόνιτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ένας 27χρονος ημεδαπός, διότι λίγη ώρα νωρίτερα στο Μοναστηράκι Βόνιτσας οδηγώντας ιδιωτικής χρήσεως φορτηγό χτύπησε πέντε αμνοερίφια,  τα οποία διατηρούσε 53χρονου ημεδαπός  την περιοχή, με αποτέλεσμα να θανατωθεί το ένα από αυτά.

Σύλληψη δέκα ατόμων για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, στο Παναιτώλιο και στα 109ο και 68ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου και του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας,  δέκα άτομα (οκτώ ημεδαποί – δυο αλλοδαποί), ηλικίας από 17 έως 62 ετών, διότι σε τροχονομικούς ελέγχους που τους διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν οχήματα στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.

Σύλληψη δυο  αλλοδαπών  για πλαστογραφία πιστοποιητικών
και διευκόλυνση εξόδου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς
Συνελήφθησαν, προχθές το απόγευμα, στον αερολιμένα Ακτίου – Βόνιτσας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου –Βόνιτσας, δυο αλλοδαποί, ηλικίας 33 και 32 ετών, διότι επιχείρησαν να εξέλθουν παράνομα από την Χώρα μας μέσω πτήσης με τελικό προορισμό την Στουτγκάρδη Γερμανίας, επιδεικνύοντας κατά τον διαβατηριακό έλεγχο πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα (διαβατήρια) Ιρλανδικών Αρχών.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για παράβαση του Νόμου περί προστασίας ζώων συντροφιάς

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος χθες τα ξημερώματα θανάτωσε ένα σκύλο, παρέχοντάς του δηλητηριασμένη τροφή.