Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου
Μάρτιος 23, 2018
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού
Μάρτιος 26, 2018

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 23χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε κάνναβη, συνολικού βάρους 1,4 γραμμαρίων.

Εξιχνίαση κλοπής
Εξιχνιάστηκε, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, κλοπή που είχε διαπραχθεί πριν από είκοσι ημέρες σε βάρος 22χρονου ημεδαπού.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 26χρονου αλλοδαπού άνδρα, υπηκόου Αλβανίας, τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, ο δράστης  στις 3/3/2018 στην Πάτρα εισήλθε σε μπαρ και αφαίρεσε από πελάτη  ένα μπουφάν που περιείχε το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ και προσωπικά του έγγραφα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Εξιχνίαση κλοπής
Εξιχνιάστηκε, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, κλοπή που διαπράχθηκε πριν από τρεις μήνες σε βάρος 36χρονης ημεδαπής.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 26χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, ο δράστης στις 18/12/2017 στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια bazzar που διοργάνωνε φιλανθρωπικό ίδρυμα, αφαίρεσε την τσάντα της ημεδαπής, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (35) ευρώ και προσωπικά της έγγραφα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δραστών για κλοπή
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος προχθές το βράδυ στην Πάτρα, διέρρηξε αυτοκίνητο ημεδαπού και αφαίρεσε από το εσωτερικό του, ένα κινητό τηλέφωνο, πέντε ζευγάρια γυαλιά οράσεως και διάφορα προσωπικά του έγγραφα.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 38χρονος ημεδαπός, διότι
με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε από κατάστημα υπεραγοράς τροφίμων, προϊόντα συνολικής αξίας 40 ευρώ.
Επισημαίνεται ότι τα κλεμμένα προϊόντα αποδόθηκαν επί τόπου στον υπεύθυνο της επιχείρησης.

Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (26-03-2018 έως 01-04-2018), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•       Την Δευτέρα 26-03-2018 και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ματαράγκα – Άγιος Κωνσταντίνος – Σπάτα – Μιχόι  – Κάνδαλος – Άνω Βελιτσές – Κάτω Βελιτσές.
•       Την Τρίτη 27-03-2018 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κούτελη – Κέρτεζη – Καλλιφώνιο  – Λαγοβούνι – Κάνδαλος – Πριόλιθος.
•       Την Τετάρτη 28-03-2018 και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ερύμανθου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Βαλμαντούρα – Ελληνικό – Λακκώματα – Καλούσι.
•       Την Πέμπτη 29-03-2018 και κατά τις ώρες 9:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καστέλι – Κάτω Δρυμός  – Κλείτορας – Αροανία – Αγρίδι – Λεχούρι – Λιβάρτζι  – Ψωφίδα.
•       Την Παρασκευή 30-03-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμπελόκηποι – Βελλά – Όαση – Εξοχή – Περιθώρι – Σελιάνα – Μοναστήρι – Αιγές.
•       Το Σάββατο 31-03-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τράπεζα – Άνω Διακοπτό – Κερνίτσα – Μαμουσιά.
•       Την Κυριακή 01-04-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Πλάτανος  – Καλαμιάς – Πύργος – Βαλιμή – Αγία Βαρβάρα – Ζαρούχλα – Περιστέρα – Μεσορρούγι.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Γαστούνη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, ένας 59χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και ενός μηνός  για ναρκωτικά.

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Ανδραβίδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ένας 22χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης επτά ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, την ερχόμενη εβδομάδα (26-03-2018 έως 01-04-2018), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•       Την Δευτέρα 26-3-2018 και κατά τις ώρες 8:00 – 14:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αγγελόκαστρο – Σταμνά – Άγιος Ηλίας – Γουριά – Πεντάλοφος – Λεσίνι – Μάστρο – Κατοχή – Χρυσοβέργι.
•       Την Τρίτη 27-03-2018 και κατά τις ώρες 18:00 – 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ελληνικά –  Άνω Κεράσοβο – Κάτω Κεράσοβο – Ζευγαράκι – Φραγκουλέικα – Κλεισορρεύματα – Λυσιμαχία  – Αγγελόκαστρο.
•       Την Τετάρτη 28-03-2018 και κατά τις ώρες 17:00 – 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλαιομάνινα – Στρογγυλοβούνι – Αγράμπελα – Πρόδρομος – Χρυσοβίτσα – Μαχαιρά – Μπαμπίνη – Σκουρτού.
•       Την Πέμπτη 29-03-2018 και κατά τις ώρες 16:00 – 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ριγάνι – Φαμήλα – Στράνωμα – Δορβιτσά – Ποκίστα – Πλάτανος  – Αχλαδόκαστρο – Σίμος – Παλαιόπυργος.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για  κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου,  ένας 25χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια νάιλον συσκευασία, με μικροποσότητα κάνναβης.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο 69ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 27χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δυο νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους, (28,7) γραμμαρίων.

Σύλληψη ημεδαπού για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Εθνική Οδού Αντιρρίου- Ιωαννίνων, στο ύψος της Στράτου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου,  ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι οδηγώντας αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης αστυνομικού του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, προκειμένου να υποβληθεί σε τροχονομικό έλεγχο, λόγω υπέρβασης ορίου ταχύτητας.Παράλληλα ο δράστης για να διαφύγει ενεργούσε επικίνδυνους ελιγμούς με το αυτοκίνητο του, διαταράσσοντας την ασφάλεια των συγκοινωνιών για τους υπόλοιπους χρήστες της οδού.Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί για μεταφορά και διακίνηση  ναρκωτικών στο ΑγρίνιοΟι δράστες μετέφεραν με αυτοκίνητο (160) γραμμάρια κοκαΐνης, που απέρριψαν στο οδόστρωμα στη θέα των αστυνομικών

Συνελήφθησαν ακόμη δυο συνεργοί των δραστών, ως προπομποί στη μεταφορά των ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 30 και  27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για  διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών, καθώς και αντίσταση.

Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν ακόμη δυο 18χρονοι ημεδαποί, άνδρες, συνεργοί των δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συνέργεια στη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης για έλεγχο στον 30χρονο και στον 27χρονο, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και κινούνταν στην Παλαιά Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Οι δράστες δεν συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις των αστυνομικών αναπτύσσοντας ταχύτητα, ενώ παράλληλα απέρριψαν από το παράθυρο του αυτοκινήτου στο οδόστρωμα μια συσκευασία, η οποία αφού περισυλλέχθηκε, διαπιστώθηκε ότι περιείχε (160) γραμμάρια κοκαΐνης και δύο κινητά τηλέφωνα.

Μετά από καταδίωξη, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου ακινητοποίησαν τους δύο διακινητές ναρκωτικών και τους συνέλαβαν, ενώ βρήκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των (430) ευρώ, αποδείξεις διοδίων και έγγραφα μεταφοράς χρημάτων.

Επίσης, οι δύο διακινητές προέβαλλαν αντίσταση στους αστυνομικούς κατά την σύλληψη τους, απωθώντας τους με τα άκρα τους.

Ταυτόχρονα, δεύτερη ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, εντόπισε και συνέλαβε στο 59ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, τους δύο 18χρονους, οι οποίοι επιβαίνοντας σε δίκυκλο, προπορεύονταν των διακινητών, με σκοπό να τους ενημερώνουν για την παρουσία αστυνομικών κατά την διαδρομή.

Σε σωματικές έρευνες που ενεργήθηκαν στους δύο 18χρονους, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (270) ευρώ συνολικά.

Το αυτοκίνητο και το δίκυκλο που χρησιμοποίησαν οι διακινητές και οι προπομποί, αντίστοιχα, κατασχέθηκαν ως μέσα διευκόλυνσης τέλεσης της μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

2018
ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ