Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων

Αγροτική Ανάπτυξη και Παραγωγική Ανασυγκρότηση
Φεβρουάριος 5, 2018
Γ. Βαρεμένος: Δικαίωση μακρών αγώνων η ένταξη της ελιάς Καλαμών στον εθνικό κατάλογο
Φεβρουάριος 6, 2018

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για εκτέλεση δικαστικού βουλεύματος

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 71χρονος ημεδαπός, διότι
σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε  βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών  Κρήτης  με το οποίο ανακαλούνται οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί και διατάσσεται η σύλληψη του, προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για εμπρησμό, έκρηξη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για παράβαση των Νόμων περί όπλων και βεγγαλικών  αθυρμάτων

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα τα ξημερώματα, μετέβησαν σε υποκατάστημα ΕΛΤΑ στην  Πάτρα και εναπόθεσαν στην είσοδο του υποκαταστήματος τρεις αυτοσχέδιους εμπρηστικούς – εκρηκτικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους από ισάριθμα φιαλίδια βουτανίου οικιακής χρήσης, πλαστικά μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό και τρεις κροτίδες, αναφλέγοντας τους και προκαλώντας φθορές στην πρόσοψη του υποκαταστήματος.

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων

Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 46χρονος ημεδαπός, διότι τοποθέτησε σε χώρο αποδυτηρίων σχολής χορού στην Πάτρα, μία κάμερα καταγραφής σκηνών μέσα σε κυτίο, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια και χωρίς να έχει προβεί στην τοποθέτηση πινακίδων, που να προειδοποιούν για την επιτήρηση του χώρου από κλειστό κύκλωμα.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας ζώων συντροφιάς

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος εγκατέλειψε σε ελαιώνα ιδιοκτησίας 71χρονης ημεδαπής μέσα σε τσουβάλι έξι νεογέννητα ζώα συντροφιάς (σκυλιά), τα οποία βρέθηκαν από τους αστυνομικούς χθες το απόγευμα.

Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, προχθές τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μια 39χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, σύμφωνα με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης έξι  ετών  για ληστρική κλοπή από κοινού.

Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθη, προχθές τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 30χρονος ημεδαπός, διότι αποπειράθηκε να παραβιάσει πόρτα  οικίας 66χρονου ημεδαπού, αλλά έγινε αντιληπτός, τράπηκε σε φυγή και συνελήφθη σε κοντινή απόσταση.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 26χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ηρωίνη σε βραχώδη μορφή, συνολικού βάρους 2,9 γραμμαρίων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπής για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Βαρθολομιό, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, μια 37χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της οικίας της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο   αυτοσχέδιες  χάρτινες  συσκευασίες, οι οποίες  περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους, δώδεκα γραμμάριων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού  για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Τμήματος ‘Άμεσης Δράσης Αγρινίου, ένας 36χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 18 μηνών για παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για απόπειρα εμπρησμού

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εμπρησμού σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 2/2/2018 έως 5/2/2018 παραβίασαν κεντρική πόρτα σχολικού συγκροτήματος στη Γαβαλού, ανέφλεξαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό (μολότοφ), τον οποίο έριξαν στον διάδρομο του σχολείου,  προκαλώντας μαύρισμα στον τοίχο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άλλες (1.159) επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους διαχειρίστηκαν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας τον μήνα Ιανουάριο

 

Οι επιστροφές πραγματοποιούνται μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από την Ελληνική Αστυνομία

 

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, άλλοι (1.159) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν συνολικά από όλη την επικράτεια, στις χώρες καταγωγής τους, τον μήνα Ιανουάριο.

 

Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (628 άτομα), το Πακιστάν (154), το Ιράκ (88), τη Γεωργία (40), το Αφγανιστάν (38), την Αλγερία (29), το Ιράν (27), το Μπανγκλαντές (19) και τη Βουλγαρία (18).

 

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο έτος (2017) επεστράφησαν συνολικά στις χώρες καταγωγής τους (20.255) άτομα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων μελών της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες με το πρόσχημα του τροχαίου ατυχήματος

Οι δράστες κατά την παραλαβή των χρημάτων απαιτούσαν από τους παθόντες να τοποθετήσουν τα χρήματα σε σακούλες και να τους τα ρίξουν από το μπαλκόνι

Σε συνέχεια του από 4-2-2018 Δελτίου Τύπου που αφορούσε την σύλληψη δυο μελών εγκληματικής οργάνωσης, που διέπρατταν απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, με το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος, από την έως τώρα έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί είκοσι τρεις περιπτώσεις εξαπάτησης, από τις οποίες οι τέσσερις είναι τετελεσμένες.

Επισημαίνεται ότι οι δράστες, κατά την παραλαβή των χρημάτων απαιτούσαν από τους παθόντες να τοποθετήσουν τα χρήματα σε νάιλον σακούλες και να τους τα πετάξουν από το μπαλκόνι.

Αναλυτικότερα, τα μέλη της σπείρας διέπραξαν τις εξής τετελεσμένες απάτες:

•       Την 09/12/2017 το απόγευμα, αφαίρεσαν από 90χρονη ημεδαπή στην Πάτρα, το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ, το οποία η παθούσα τοποθέτησε σε νάιλον σακούλα και πέταξε από το μπαλκόνι πρώτου ορόφου, προκειμένου να το παραλάβει γυναίκα που προσποιούταν την αστυνομικό και θα μεσολαβούσε, ώστε να μην έχει ποινικές κυρώσεις συγγενικό της πρόσωπο, ένεκα υποτιθέμενου θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος που είχε προκαλέσει.
•       Την 22/12/2017 το πρωί, αφαίρεσαν από 81χρονη ημεδαπή, στην Πάτρα, το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, το οποία η παθούσα τοποθέτησε σε νάιλον σακούλα και πέταξε από το μπαλκόνι, προκειμένου να το παραλάβει ζευγάρι που προσποιούνταν τους αστυνομικούς και αποζημιώσει οικογένεια νεκρού από υποτιθέμενο τροχαίο ατύχημα που είχε προκαλέσει ο γιός της.
•       Την 17/1/2018 το μεσημέρι, αφαίρεσαν από 84χρονη ημεδαπή, στην Πάτρα, το χρηματικό ποσό των 6.500 ευρώ, το οποία η παθούσα τοποθέτησε σε νάιλον σακούλα και πέταξε από το μπαλκόνι, προκειμένου να αποζημιωθεί οικογένεια σοβαρά τραυματισμένου ατόμου από τροχαίο ατύχημα, το οποίο υποτίθεται είχε προκαλέσει η εγγονή της στην Γερμανία.
•       Την 25/1/2018  το απόγευμα, αφαίρεσαν από 66χρονη ημεδαπή, στην Πάτρα, το χρηματικό ποσό των 41.600 ευρώ, το οποία η παθούσα τοποθέτησε σε νάιλον σακούλες και πέταξε από το μπαλκόνι, προκειμένου να το παραλάβει άνδρας και να αποζημιώσει οικογένεια νεκρού από υποτιθέμενο τροχαίο ατύχημα που είχε προκαλέσει η κόρη της στην Αθήνα.

Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν στον Β΄ Ανακριτή Πατρών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους συνεχίζονται.

Σχετικό το από 04-02-2018: Εξακριβώθηκε ο τρόπος δράσης εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε πλήθος υποθέσεων απάτης σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων στην Πάτρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα και επιχειρήσεις, για τη διαπίστωση παραβάσεων της ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας

 

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, το διήμερο 2 και 3 Φεβρουαρίου 2018, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταστήματα και επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης.

Βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε συνολικά (20) επιχειρήσεις, ενώ σε (4) από τα καταστήματα διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας για τις οποίες ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., καθώς προβλέπεται 48ωρη αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Αναλυτικότερα ως προς τα αποτελέσματα των ελέγχων, διαπιστώθηκε:

Στην Αττική:

 • σε επιχείρηση αναψυχής, η μη έκδοση (17) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών συνολικής αξίας (375) ευρώ,
 • σε μπαρ, η μη έκδοση (12) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών συνολικής αξίας (327) ευρώ,
 • σε εστιατόριο, η μη έκδοση (23) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών συνολικής αξίας (615,80) ευρώ,

 

 • σε κέντρο διασκέδασης, η μη έκδοση απόδειξης συνολικής αξίας (1360,80) ευρώ,
 • σε εστιατόριο, να απασχολούνται (10) εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας τους,
 • σε εστιατόριο, να απασχολούνται (3) εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας τους,
 • σε καφετέρια, να απασχολούνται (2) εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας τους,
 • σε εστιατόριο, να απασχολούνται (2) εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και
 • σε κέντρο διασκέδασης, να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

Στη Θεσσαλονίκη:

 • σε καφετέρια, (4) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
 • σε μπαρ, (2) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
 • σε καφέ – μπαρ, (2) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
 • σε εστιατόριο, (2) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
 • σε εστιατόριο, η μη έκδοση (2) αποδείξεων λιανικής πώλησης και (5) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
 • σε ταβέρνα, η μη έκδοση (8) αποδείξεων λιανικής πώλησης και
 • σε καφετέρια, απώλεια (42) ηλεκτρονικών αρχείων σήμανσης του φορολογικού μηχανισμού, για το φορολογικό έτος 2013.

Στην Κατερίνη:

 • σε μπυραρία, η μη έκδοση (8) αποδείξεων λιανικής πώλησης και να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού,
 • σε καφετέρια, (3) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
 • σε οβελιστήριο, (3) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας και
 • σε ψητοπολείο, παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για όλες τις παραβάσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.