Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων

«Χτύπησαν τη Μαρία και την πέταξαν στη θάλασσα…»
Φεβρουάριος 3, 2018
Πόσο μεγάλη είναι η αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο
Φεβρουάριος 4, 2018

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη δυο αλλοδαπών
για παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, δυο 18χρονοι αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν, διότι σε αστυνομικούς ελέγχους που τους διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στη Χώρα.

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Νόμου περί προστασίας περιβάλλοντος

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ένας 66χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι προέβαινε σε κοπή εξήντα δύο καλαμιών ύψους 3,5 μέτρων από προστατευόμενο υδροβιότοπο (περιοχή Natura).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός στον Αλισσό για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών

Ο δράστης αφαίρεσε τσάντα 20χρονης ημεδαπής σε μέσο μεταφοράς

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στον Αλισσό Δυτικής Αχαΐας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, ένας 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ο δράστης επιβαίνων σε μέσο μεταφοράς με προορισμό την Πάτρα, στο ύψος του Αλισσού, αφαίρεσε με την μέθοδο της απασχόλησης, την ατομική τσάντα 20χρονης ημεδαπής.

Ο δράστης έγινε αντιληπτός από επιβάτες και συνελήφθη από αστυνομικούς που μετέβησαν άμεσα στο σημείο του περιστατικού, ενώ λίγο πριν  τη σύλληψη του πέταξε σε κάδο απορριμμάτων, κάνναβη συνολικού βάρους 19,6 γραμμαρίων, η οποία βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Επιπλέον, στην κατοχή του 31χρονου βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ και ένα πορτοφόλι, τα οποία αποδόθηκαν στην παθούσα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξακριβώθηκε ο τρόπος δράσης εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε πλήθος υποθέσεων απάτης σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων στην Πάτρα
Συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ηλικίας 52 και 28 ετών
Από την έως τώρα ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί είκοσι τρεις συνολικά περιπτώσεις εξαπάτησης συμπολιτών μας ενώ αναζητούνται και πέντε ακόμα συνεργοί των συλληφθέντων
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προσποιούνταν τους αστυνομικούς προκειμένου να εξαπατήσουν τους πολίτες χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της δήθεν εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό παιδιού
Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την δράση τους, το τελευταίο μόνο δίμηνο, ανέρχεται τις 56.000 ευρώ ενώ στην οικία τους βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό μεγαλύτερο των 12.000 ευρώ

Εξακριβώθηκε, μετά από συστηματική, εμπεριστατωμένη και ενδελεχή έρευνα των Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών ο ακριβής τρόπος δράσης δομημένης εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε σωρεία υποθέσεων απάτης (τετελεσμένες και σε απόπειρα) σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων στην Πάτρα.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν δυο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ηλικίας 52 και 28 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και της ψευδής ανωμοτί κατάθεσης.
Επίσης αναζητούνται πέντε ακόμα συνεργοί των συλληφθέντων (τρεις άνδρες και δυο γυναίκες), μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης, τα πλήρη στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.
Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο δίμηνο, στην Πάτρα, είχε καταγραφεί αυξημένος αριθμός περιστατικών απόπειρας απάτης σε βάρος συμπολιτών μας, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας. Για το σκοπό αυτό συστάθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών, με σκοπό την αξιοποίηση οποιασδήποτε πληροφορίας και τη συλλογή στοιχείων η οποία θα βοηθούσε στον εντοπισμό των απατεώνων.
Χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, οι δράστες συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών λίγη ώρα προτού παραλάβουν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ από ημεδαπή γυναίκα στην οποία είχαν τηλεφωνήσει επικαλούμενοι την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος στο οποίο εμπλεκόταν συγγενικό της πρόσωπο.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δύο δράστες μαζί με τους συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν διαπράξει συνολικά είκοσι τρεις περιπτώσεις απάτης, σε βάρος ανυποψίαστων συμπολιτών μας, στην περιοχή της Πάτρας τους τελευταίους μόνο δυο μήνες.
Ειδικότερα οι επτά δράστες είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση  έχοντας διακριτούς ρόλους και προέβαιναν σε απάτες τελεσμένες και σε απόπειρα, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά αλλά με παρόμοιο τρόπο δράσης.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (συνήθως άνδρας) επικοινωνούσαν τηλεφωνικά, καλώντας σε σταθερό τηλέφωνο, πλήθος ανυποψίαστους πολίτες και προφασιζόμενοι τους αστυνομικούς, ανέφεραν ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως γιος – κόρη) είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα το θανάσιμο ή το βαρύτατο τραυματισμό παιδιού προκαλώντας στα θύματά τους ιδιαίτερο τρόμο και ανησυχία.

Έπειτα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επικαλούμενα την ιδιότητα του αστυνομικού προσέφεραν τη διαμεσολάβηση των Αστυνομικών και των Εισαγγελικών Αρχών προκειμένου να αποφθεχθούν οι νομικές συνέπειες για το συγγενικό πρόσωπο των παθόντων έναντι μεγάλης χρηματικής ανταμοιβής το ύψος της οποίας έφθανε μέχρι και τις σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ και κυμαινόταν ανάλογα με την ευπιστία των θυμάτων.

Επισημαίνεται ότι, οι δράστες για να επιτείνουν την ταραχή των παθόντων και να γίνουν ακόμα πιο πιστευτοί, χρησιμοποιούσαν συνεργό τους ο οποίος υποδύονταν κάθε φορά το συγγενικό πρόσωπο και σε κατάσταση πανικού καλούσε τους ηλικιωμένους σε βοήθεια, επιβεβαιώνοντας την πρόκληση του τροχαίου ατυχήματος.
Σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στις οικίες των δυο συλληφθέντων στην Πάτρα, βρήκαν μεταξύ άλλων και κατέσχεσαν τα εξής :
•       Ηρωίνη συνολικού βάρους -0,58- γραμμαρίων,
•       Μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης των βουλγαρικών αρχών,
•       Το χρηματικό ποσό των 12.040 ευρώ,
•       Πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και συνδέσεων σε αντίστοιχα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα.
Τονίζεται ότι το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους, το τελευταίο μόνο δίμηνο, ξεπερνά τις 56.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
Οι έρευνες για την υπόθεση ενεργούνται από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας με αφορμή τα παραπάνω και για την αποφυγή τυχόν διάπραξης παρόμοιων αδικημάτων σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών στο μέλλον συμβουλεύει τους συμπολίτες μας και ιδίως τους ηλικιωμένους τα εξής:
•       Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
•       Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο ή πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος).
•       Να μην ενδίδετε ποτέ σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
•       Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται πάντα με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
•       Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
•       Μην απαντάτε ποτέ σε προσωπικές ερωτήσεις (όνομα, διεύθυνση, κ.λπ.) που σας κάνουν άγνωστοι, είτε για εσάς τους ίδιους, είτε για τα μέλη της οικογένειάς σας, ακόμη κι αν συστήνονται ως εμπορικοί αντιπρόσωποι, υπάλληλοι της τράπεζας με την οποία συνεργάζεστε κ.λ.π.
•       Να επιβεβαιώνετε τον αριθμό τηλεφωνικής σύνδεσης του καλούντα, σε περιπτώσεις τηλεφωνικών κλήσεων με απόκρυψη αριθμού.
•       Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
•       Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
•       Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται ποτέ η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
•       Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
•       Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
•       Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για παράβαση της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών και όπλων

Κατασχέθηκαν χθες το πρωί, σε οικόπεδο στην Αμαλιάδα, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας τα εξής:
•       Δυο αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί εκρηκτικοί μηχανισμοί, αποτελούμενοι από ισάριθμα πλαστικά μπουκάλια, τα οποία περιείχαν εύφλεκτο υλικό και στο σώμα τους είχαν επικολλημένες δύο κροτίδες και
•       Τρία κράνη.

Παράλληλα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών για παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών υλών και όπλων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί στην Ηλεία για επιβατική μεταφορά έναντι χρηματικής αμοιβής

Οι δράστες μετέφεραν ομοεθνείς τους από την Αμαλιάδα στο Μαραθιά, έναντι χρηματικού ποσού

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο Μαραθιά, από αστυνομικούς του  Τμήματος Τροχαίας Ήλιδας, δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 46 και 48 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για υποκλοπή μεταφορικού έργου.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ήλιδας, ενήργησαν έλεγχο σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 48χρονου, το οποίο οδηγούσε ο 46χρονος, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι οι δράστες μετέφεραν δύο ομοεθνείς τους, από την Αμαλιάδα σε άγνωστο τελικό  προορισμό, έναντι χρηματικής αμοιβής, υποκλέπτοντας με αυτόν τον τρόπο, μεταφορικό έργο που έχει ανατεθεί σε άλλο φορέα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο Νεοχώρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 21 και 24 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 8,7 γραμμάρια κάνναβης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά
Συνελήφθη χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 47χρονος ημεδαπός διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε να κατέχει κάνναβη συνολικού βάρους 5,7 γραμμαρίων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (5-02-2018 έως 11-02-2018), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•       Την Δευτέρα 5-2-2018 και κατά τις ώρες 15.00 – 21.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ποταμούλα – Κυπάρισος – Πεντάκορφος – Άγιος Βλάσιος – Χούνη.
•       Την Τρίτη 6-02-2018 και κατά τις ώρες 08.00 – 15.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καλλιθέα – Λευκό – Ταξιάρχης – Μεγάλο Δένδρο – Αετόπετρα – Δρυμώνας – Θέρμο – Αγία Σοφία – Κάτω Μυρτιά.
•       Την Τετάρτη 07-02-2018 και κατά τις ώρες 15:00 έως 22:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πατιόπουλο – Χρυσοπηγή – Φλωριάδα – Θεριακήσι – Αμοριανοί – Μαλεσιάδα.
•       Την Πέμπτη 08-02-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο,  Τρυφός – Κομποτή -Αρχοντοχώρι – Αετός – Κονοπίνα – Παπαδάτος – Φυτείες.
•       Την Παρασκευή 09-02-2018 και κατά τις ώρες 15:00 έως 22:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παναγούλα – Βάρνακα  – Κανδύλα – Μύτικα – Πάλαιρο.
•       Το Σάββατο 10-02-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ελαιοχώρι – Καστριώτισσα – Μαρλέσιο – Οικισμοί Συκούλας – Μενιδίου.