ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι

Το ταξίδι 30 ημερών ενός φορτηγού πλοίου σε ένα βίντεο που ελάχιστοι θα δουν στην ζωή τους
Σεπτέμβριος 24, 2017
Η ιστορία της Σπυριδούλας Ράπτη από το Αγρίνιο που συγκλόνισε την Ελλάδα
Σεπτέμβριος 24, 2017

Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία που θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη.

Για αλλαγή του σκηνικού του καιρού που πλέον θα θυμίζει έντονα Φθινόπωρο έκανε λόγο στη σημερινή της πρόγνωση η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέποντας τοπικές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Πριν από λίγη ώρα, μάλιστα, εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, όπου και εκτιμά ότι θα υπάρξει σημαντική μεταβολή του καιρού από τη δυτική – βορειοδυτική Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν :

1. Τη νύχτα της Κυριακής (24-9-17) το βόρειο Ιόνιο (κυρίως η Κέρκυρα) και πιθανόν οι παραθαλάσσιες περιοχές της ηπείρου.

2. Αύριο Δευτέρα (25-9-17)

Το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία και πιθανόν πρόσκαιρα το μεσημέρι η δυτική Πελοπόννησος και η δυτική Στερεά ενώ προς το βράδυ η κεντρική Μακεδονία (κυρίως οι δυτικές περιοχές) και η Θεσσαλία.

3. Την Τρίτη (26-9-17)

Κατά διαστήματα πρόσκαιρα η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, οι Σποράδες και η βόρεια Εύβοια. Πιθανόν, μάλιστα, να προστεθεί στις περιοχές αυτές η κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική και η Πιερία) και η ανατολική Θεσσαλία. Σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.

 

[lifo]