Ελλάδα και Κύπρος χτύπησαν την πόρτα της Μόσχας για νέα οπλικά συστήματα

ΣΠΥΡΟΣ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ: Στη δεύτερη φάση στρατηγικής με τους πολίτες της Ηπείρου: «Ελάτε να γνωριστούμε»
Μάρτιος 12, 2018
Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Προσοχή! Αλλάζει το σκηνικό σε λίγες ώρες
Μάρτιος 12, 2018

Αναφορές από τον βοηθό του Πούτιν σε θέματα στρατιωτικής συνεργασίας για νέες προμήθειες

Με τις σχέσεις ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα να βρίσκονται στο ναδίρ, το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή μεταδίδει την είδηση, πως Ελλάδα και Κύπρος «χτύπησαν» την πόρτα της Ρωσίας για νέες προμήθειες οπλικών συστημάτων, επικαλούμενο δηλώσεις ρώσου αξιωματούχου.

«Η Ρωσία είχε αιτήματα από Ελλάδα και Κύπρο για νέες προμήθειες οπλικών συστημάτων, αλλά είναι πολύ νωρίς για λεπτομέρειες» δήλωσε Βλαντιμίρ Κοζίν, βοηθός του Πούτιν σε θέματα στρατιωτικής συνεργασίας, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.

Πάντως, υψηλά ιστάμενη πηγή της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) με την οποία επικοινώνησε το newsbeast.gr, δήλωσε άγνοια σχετικά με κάτι τέτοιο.

Η αναφορά αυτή υπήρξε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε ο Κοζίν σε ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό και στην οποία το κυρίως μέρος, είχε να κάνει με την απόκτηση του συστήματος S-400 από την Τουρκία. Συγκεκριμένα δήλωσε πως η Ρωσία θα ξεκινήσει να εφαρμόζει το συμβόλαιο για την παράδοση των S-400 στις αρχές του 2020.

Η πληροφορία αυτή που μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή επικαλούμενο αξιωματούχο της ρωσικής κυβέρνησης, έρχεται σε μια περίοδο όπου οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι τεταμένες και ο επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Γιώργος Γιακουμάκης δήλωσε μεταξύ άλλων πως χρειάζεται αύξηση των ανθρώπινων και υλικών πόρων για την άμυνα της Ελλάδας.

«Για να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα απαιτείται να κτίσουμε ικανή αποτρεπτική δύναμη για τα επόμενα χρόνια, με αύξηση των ανθρώπινων και των υλικών πόρων. Δεν πρέπει να ευελπιστούμε ότι οι σύμμαχοί μας θα μας σώσουν, όταν μάλιστα έχουν και διαφορετικές προτεραιότητες. Εμείς πρέπει να είμαστε δυνατοί για να μας σέβονται οι σύμμαχοί μας, να μας φοβούνται οι εχθροί μας και να μη διανοούνται ότι θα υποχωρήσουμε σε οποιαδήποτε διεκδίκηση».