«Είμαστε εις το εμείς κι όχι εις το εγώ» από τη Σχολή Γονέων στο Μεσολόγγι

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού
Νοέμβριος 16, 2018
Πεφταστέρια: Η φθινοπωρινή «βροχή» των Λεοντιδών κορυφώνεται
Νοέμβριος 17, 2018

Εν Ιερά Πόλει Μεσολογγίου

ΔΕΛΤΙΟΝ  ΤΥΠΟΥ

Ομιλία του Θεοφάνη Μαλκίδη στη Σχολή Γονέων στο Μεσολόγγι

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι την προσεχή Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18:30’, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Σχολής Γονέων στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως (οδός Κανάτα 2 και Γ. Χονδρού).

Θα μιλήσει ο διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Θεοφάνης Μαλκίδης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Είμαστε εις το εμείς κι όχι εις το εγώ».

Ο κ. Θεοφάνης Μαλκίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από γονείς πρόσφυγες από την Αδριανούπολη της Ανατολικής Θράκης. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες, παιδαγωγικά  και κοινωνιολογία. Είναι διδάκτωρ Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, η οποία το 2007 αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων.

Έχει πραγματοποιήσει, εκτός και εντός Ελλάδας, εισηγήσεις για το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων και των Αρμενίων, σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και συναντήσεις.

Για τη δραστηριότητά του στο ζήτημα της ανάδειξης της Γενοκτονίας, καθώς και άλλων θεμάτων του Ελληνισμού, έχει τιμηθεί τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό.

Επιπλέον έχει τιμηθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας και το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας για την μακροχρόνια και ανιδιοτελή του συμπαράσταση  στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Τα κείμενα του Θεοφάνη Μαλκίδη  έχουν μεταφρασθεί στην αρμενική, αγγλική, γαλλική, ιταλική, ισπανική, ρωσική, τουρκική, ρουμανική και αλβανική γλώσσα, ενώ έχει μεταφράσει στην ελληνική γλώσσα βιβλία για τη Γενοκτονία των Ελλήνων και των Αρμενίων.

 

Εκ  του Γραφείου  Τύπου και Επικοινωνίας

της  Ιεράς  Μητροπόλεως