Δροσερό Γιαουρτίνι

Ο κύβος του Ρούμπικ γίνεται 40 χρονών
Μάιος 19, 2014
Κριθαρότο …
Ιούνιος 5, 2014

Η πιο πετυχημένη συνταγή για γλυκό Γιαουρτίνι

Υλικά :

1 ½  ζάχαρη

1 ½ σεμιγδάλι χοντρό

6 γιαουρτάκια στραγγιστό

3 βανίλιες

1 κουταλάκι σόδα σκόνη

Λιγάκι ξύσμα από πορτοκάλι

Σιρόπι

2 ποτήρια ζάχαρη

Χυμό από μισό λεμόνι

4 ποτήρια νερό

Τα υλικά αναμιγνύονται όλα μαζί και τα βάζουμε σε φόρμα για να ψηθούν περίπου, για 1 ώρα στους 180 C, σε προθερμενόμενο φούρνο.

*Προσοχή, όταν ρίξουμε το σιρόπι, πρέπει να είναι κρύο το γιαουρτίνη ή το σιρόπι.

Το γλυκο γιαουρτίνη συνοδεύετεκαι  με παγωτό!

Της Γεωργίας Σπυροπούλου