Δροσερό Γιαουρτίνη

Πρωτοπορία και πολιτική: Η πεζογραφία της Μεταπολίτευσης
Δεκέμβριος 15, 2012
Το παραλίμνιο δάSOS φράξου Τριχωνίου
Σεπτέμβριος 1, 2013

Η πιο πετυχημένη συνταγή για γλυκό Γιαουρτίνη

Συνταγή :

1 ½  ζάχαρη 

1 ½ σεμιγδάλι χοντρό

6 γιαουρτάκια στραγγιστό

3 βανίλιες

1 κουταλάκι σόδα σκόνη

Λιγάκι ξύσμα από πορτοκάλι

Τα υλικά αναμιγνύονται όλα μαζί και τα βάζουμε σε φόρμα για να ψηθούν περίπου, για 1 ώρα στους 180 C, σε προθερμενόμενο φούρνο.

Σιρόπι

2 ποτήρια ζάχαρη

Χυμό από μισό λεμόνι

4 ποτήρια νερό

*Προσοχή, όταν ρίξουμε το σιρόπι, πρέπει να είναι κρύο το γιαουρτίνη ή το σιρόπι.

Το γλυκο γιαουρτίνη συνοδεύετεκαι  με παγωτό!

Της Γεωργίας Σπυροπούλου