Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο 10ο PICK

Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Πρόεδρο της Ένωσης Τέκνων – Συγγενών – Φίλων Πεσόντων κατά το Έπος 1940-41 Γιώργο Σούρλα
Σεπτέμβριος 26, 2018
Κλειστά όλα τα σχολεία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου
Σεπτέμβριος 26, 2018

Δελτίο ΤύπουΔράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο 10ο PICK
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τον Ι.Ο.Α.Σ. «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ, το Κέντρο Δωρεάς Μυελού των Οστών (ΚΕΔΜΟΠ), τον ΙΑΒΕΡΗ και το Κέντρο Αίματος του Πανεπιστημίου Πατρών πρόκειται να συμμετάσχουν στις παράλληλες δράσεις του 10ου PICK ΛΟΥΞ COLA plus ‘n light.
Οι φορείς συνεργάζονται, στο πλαίσιο εφαρμογής του ετήσιου σχεδίου δράσης για την πρόληψη και προαγωγή υγείας των πολιτών, για να μεταφέρουν μηνύματα προάσπισης και θωράκισης της ανθρώπινης ζωής στην άσφαλτο, με στόχο τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς, την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, την προσφορά αίματος και μυελού των οστών για τη διατήρηση της ανθρώπινης ζωής.
Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται παράλληλες δράσεις με επίκεντρο την πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, που περιλαμβάνουν εθελοντικές αιμοδοσίες, παράλληλες ενημερώσεις για προσέλκυση νέων μελών και δειγματοληψίες από τα στελέχη και τους εθελοντές του ΚΕΔΜΟΠ.
Επίσης, πραγματοποιούνται ενημερώσεις για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων μέσω εξειδικευμένων μηχανημάτων-προσομοιωτών μέθης, ανατροπής, σύγκρουσης κ.τ.λ. από την ομάδα του Ι.Ο.Α.Σ. «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» καθώς και σεμινάρια – ημερίδες από τον ΙΑΒΕΡΗ και την Τροχαία Πατρών, στις αίθουσες του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών.
Οι δράσεις διαρκούν ολόκληρη την εβδομάδα, ως και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.