Σπουδαία διοργάνωση με άρωμα… Χριστουγέννων έρχεται στην πόλη μας

Η ιδέα του αντιδημάρχου Χρήστου Ζαρκαβέλη και η υλοποίησή της – 27 Δεκεμβρίου το ραντεβού

Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τον Φιλαθλητικό Σύλλογο Αγρινίου διοργανώνουν για 1η χρονιά, την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου στις 18:00, το ξεχωριστό αθλητικό γεγονός: «1st Agrinio Night Run & kids Santa Run»

Συμμετέχουν επίσης η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, ο Σύλλογος δρομέων Υγείας Αγρινίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγρινίου και ο ΠΑΣ Ιωνικός 1980.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, αθλητές και μη, κάθε ηλικίας με καθαρά φιλανθρωπικό χαρακτήρα, έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση και στήριξη της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου στο δύσκολο και ταυτόχρονα σημαντικό έργο της.

Πιο αναλυτικά, σημεία ενδιαφέροντος, ναοί, οδοί, ιστορικά κτίρια, πλατείες που αποτελούν ταυτότητα για την πόλη του Αγρινίου όπως, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Γήπεδο Παναιτωλικού, η Πλατεία Χατζοπούλου, ο Ναός Ιεράς Μητροπόλεως, οι Καπναποθήκες Παπαστράτου, η Πλατεία Δημάδη, η Δημοτική Λαχαναγορά, ο Ναός Αγίου Χριστοφόρου (Προστάτη της πόλης του Αγρινίου) και η Πλατεία Δημοκρατίας, θα ΕΝΩΘΟΥΝ και θα ΖΩΝΤΑΝΕΨΟΥΝ ταυτόχρονα το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου σε έναν αγώνα γιορτή που φιλοδοξούμε να καθιερωθεί ως θεσμός. Η διαδρομή του αγώνα των 5 χλμ, θα ενώσει τα ανωτέρω σημεία που αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας, προσπαθώντας έτσι να τα αναδείξει.

Ταυτόχρονα θα διεξαχθεί και το 1st Agrinio Santa Run, μια διαδρομή 1 χλμ, που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια με καθαρά εορταστικό χαρακτήρα καθώς όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν προμηθευτεί την γνωστή σε όλους μας κόκκινη φορεσιά του Άη Βασίλη.

Η ΕΛΕΠΑΠ, είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα, που παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά από το 1937. Σήμερα διαθέτει 6 παραρτήματα σε όλη τη χώρα (Αθήνα, Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Βόλος, Χανιά). Η ΕΛΕΠΑΠ μεριμνά για τη λειτουργική αποκατάσταση των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες, όπως: Εγκεφαλική παράλυση, Νευρομυικές παθήσεις, Σύνδρομα με συνοδά κινητικά προβλήματα, Εγκεφαλοπάθειες, Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, Κακώσεις νωτιαίου μυελού, Μυελομηνιγγοκήλη, Σκολίωση, Κύφωση, Βλαισοπλατυποδία φροντίζοντας παράλληλα για την πλαισίωση των οικογενειών τους. Στο παράρτημα του Αγρινίου, που άνοιξε τις πόρτες του το 1999, φιλοξενούνται πάνω από 170 παιδιά, ηλικίας από λίγων μηνών μέχρι και 25 ετών.

Στην αφετηρία του αγώνα θα λάβουν χώρα πολλά δρώμενα συμπεριλαμβανομένου Face Painting για τους μικρούς μας φίλους, Dj Street Music, και Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ, ενώ θα κληρωθούν και παρά πολλά δώρα.
Στην διαδρομή του 1 χλμ, καταστηματάρχες της πόλης θα συμμετέχουν με την προσφορά εορταστικών κερασμάτων στους συμμετέχοντες και μη, αναδεικνύοντας έτσι την μοναδική φιλοξενία που χαρακτηρίζει την πόλη μας.
Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την προκήρυξη του αγώνα και τον τρόπο διεξαγωγής αυτού.
«Σας καλούμε να συμμετέχετε και να στηρίξετε με κάθε τρόπο αυτή την προσπάθεια ανάδειξης της ομορφιάς της πόλης μας και των υπέροχων ανθρώπων της» αναφέρει το σχετικό κάλεσμα της δημοτικής αρχής.

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Χρήστος Ζαρκαβέλης

Ο εμπνευστής της διοργάνωσης και αρμόδιος αντιδήμαρχος, Χρήστος Ζαρκαβέλης, μιλώντας στην εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» του Νίκου Αγγελόπουλουστον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» για την πρωτοποριακή αυτή εκδήλωση στο Αγρίνιο τόνισε: «η μία διαδρομή είναι για τα παιδιά και τους γονείς που θέλουν να τρέξουν ή να περπατήσουν, ενώ η μεγαλύτερη έχει ως σκοπό να αναδείξει και διάφορα σημαντικά σημεία της πόλης τα οποία θα είναι φωτισμένα. Το σύνθημα της διοργάνωσης είναι «τρέχω για τη ζωή». Έχουμε οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι ο κόσμος του Αγρινίου «διψάει» για εκδηλώσεις αθλητικού περιεχομένου και γι’ αυτό διοργανώνουμε την εκδήλωση στοχεύοντας να γίνει θεσμός. Είναι η πρώτη φορά που θα διοργανωθεί αυτή η εκδήλωση και εκτός από το στοίχημα που έχουμε να βγάλουμε τον κόσμο στο δρόμο και να βάλουμε τον αθλητισμό στη ζωή και την καθημερινότητά του, είναι κάθε χρόνο να βελτιώνουμε την διοργάνωση. Στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα που δημιουργεί φέτος ο Δήμος Αγρινίου με τα 15χλμ λαμπιόνια και τα 95 Χριστουγεννιάτικα δένδρα δεν θα έπρεπε να απουσιάζει μία εκδήλωση για τον αθλητισμό, όπως δεν πρέπει να απουσιάζει ο αθλητισμός από κάθε γιορτή».