Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Στo Λιμάνι Ναυπάκτου επί σκηνής, η Γεωργία Νταγάκη
Αύγουστος 22, 2018
Αθλητής της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου στην Εθνική Παίδων Μπριτζ
Αύγουστος 22, 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Αγρινίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση διοργανώνουν και φέτος το  Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που ξεκινά την Πέμπτη 23 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 στην λίμνη Τριχωνίδα.

Για τέσσερις ημέρες το Αγρίνιο θα φιλοξενήσει ελληνικά και ξένα συγκροτήματα σε μία πολύχρωμη παρέλαση πολιτισμών και παραδόσεων   χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας με άλλους λαούς.

Το Φεστιβάλ της πόλης μας υποδέχεται 400 χορευτές από 11 χώρες, οι οποίες είναι οι εξής : Μαλαισία, Κίνα, Γκάνα, Ρωσία, Ουκρανία, Ισπανία, Πολωνία, Σλοβακία, Ρουμανία, Σερβία, Ιταλία.

 

Για μία ακόμη χρονιά το κέντρο της πόλης, αλλά και οι Δημοτικές Ενότητες, θα πλημμυρίσουν από ξεχωριστούς ρυθμούς και μελωδίες. Οι θεατές θα θαυμάσουν εντυπωσιακά κοστούμια και θα μυηθούν στην  παράδοση και τον πολιτισμό των χωρών που θα επισκεφθούν την πόλη μας. Μέσα από πολύχρωμες χορευτικές παραστάσεις το κοινό θα ταξιδέψει σε διαφορετικές παραδόσεις και πολιτισμούς ενώ τα ελληνικά συγκροτήματα  θα μεταλαμπαδεύσουν το πνεύμα και την ταυτότητα της ελληνικής φυλής.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει με την εντυπωσιακή παράσταση Ελληνικών Χορευτικών Συγκροτημάτων της περιοχής μας  στην Πλατεία Δημοκρατίας την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018 στις 9,00 το βράδυ.

Την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018, στις 8,00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των συγκροτημάτων κατά μήκος της οδού Παπαστράτου (από το Πάρκο μέχρι την κεντρική πλατεία) με  ενδιάμεσες στάσεις για χορό στους δρόμους της πόλης.

Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Ελληνική βραδιά με Χορευτικά της πόλης μας

 

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου , την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018,  θα πραγματοποιηθεί ελληνική βραδιά με Χορευτικά της πόλης μας.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής :

Ώρα 8.30 μ.μ Παρέλαση των Ελληνικών Χορευτικών τμημάτων από το Πάρκο έως την Πλατεία Δημοκρατίας.

Συμμετέχουν : ΄΄ Σύλλογος Σαρακατσαναίων Αγραφιωτών Ν.Αιτ/νίας ΄΄ ,΄΄ Χορευτικά Δήμου Αγρινίου ΄΄, Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου΄΄ Ο Ζορμπάς΄΄, Καλλιτεχνικό Εργαστήρι΄΄, ΄΄Τα Μανουσάκια΄΄ , ΄΄Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων΄΄, ΄΄Παγκρήτιος Σύλλογος΄΄, ΄΄Σύλλογος Ποντίων Δ.Ψαθάς ΄΄ ,΄΄Συντροφιά με την Παράδοση΄΄ , ΄΄Οι Ρίζες΄΄,΄΄Η Ρούμελη΄΄, ΄΄Το Χοροστάσι΄΄.

 

Ώρα 9.00 μ.μ Μουσικοχορευτική παράσταση από χορευτικά της πόλης μας.

 

Πλατεία Δημοκρατίας

 

Στις εκδηλώσεις προσφέρει πολύτιμη βοήθεια η ακτίνα εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου

 

Θα ακολουθήσει  αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Δείτε το video: