Χιονοστιβάδα επιστροφών του νέου βιβλίου των Θρησκευτικών! Τι να κάνετε αν θέλετε να μην διδαχθεί το παιδί σας αυτό το συνονθύλευμα θρησκειών

Η Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2018, στο Αγρίνιο – Αίτηση λαμπαδηδρόμων
Σεπτέμβριος 20, 2017
Πιάστηκες μεθυσμένος δεύτερη φορά; Χάνεις το δίπλωμα δια παντός
Σεπτέμβριος 20, 2017

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι αντιδράσεις των Χριστιανών γονέων ενάντια στο νέο μάθημα των Θρησκευτικών. Τις μεμονωμένες κινήσεις γονέων στην Μυτιλήνη έχει ακολουθήσει μια ομοβροντία αιτήσεων και δηλώσεων άρνησης αποδοχής των νέων βιβλίων από πληθώρα γονέων και κηδεμόνων.

Γονείς κατά συρροήν αρνούνται να διδαχθούν τα παιδιά τους αυτό το συνονθύλευμα θρησκειών που ανακατεύονται αλήθειες και ψέμματα στο χωνευτήρι του “political correct”. Μαζί με την άρνησή τους συνυποβάλλουν και σχετική Υπεύθυνη Δήλωση.

Αυτά να τα βλέπει η διοικούσα Εκκλησία που διατείνεται πως «συναποφασίζει» για το μάθημα των Θρησκευτικών απογοητεύοντας για πολλοστή φορά τον πιστό λαό!!!

Δείτε ένα υπόδειγμα επιστολής γονέα προς το Υπουργείο Παιδείας για την επιστροφή των βιβλίων του μαθήματος των Θρησκευτικών το οποίο καταρτίστηκε από νομικούς που ασχολούνται με το ζήτημα και είναι εγκεκριμένο από την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων.

Τον απίστευτο και επικίνδυνο για τις ευαίσθητες ηλικίες παιδιών τρίτης Δημτοικού αχταρμά των νένω Θρησκευτικών “αναθεματίζει” πατέρας σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στοfacebook που μέσα σε λίγες ώρες έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Ο εν λόγω απεγνωσμένος πατέρας σχολιάζει με τα πλέον μελανά χρώματα το νέο δημιουργημα της συνεργασίας της διοικούσης Εκκλησίας και του υπουργείου Παιδείας και….Αθεϊας.

Μιλώντας συγκεκριμένα για το νέο Βιβλίο Θρησκευτικών της 3ης Δημοτικού, ο εν λόγω πατέρας ο οποίος είναι απόφοιτος πανεπιστημίου με οικονομικές σπουδές και όχι αμαθής ή ημιμαθής όπως φαιδρά υποστηρίζουν οι αντίθεοι κατά όσων αντιδρούν, το χαρακτηρίζει “πράγμα” και επ ουδενί σχολικό βιβλίο και αναλύει τα “μαργαριτάρια” του!

Τέλος προσπαθεί να κινητοποιήσει και άλλους γονείς προκειμένου να αποσυρθεί αυτό το βδελυρό συνονθύλευμα.

Αναλυτικά αναφέρει:

Είχα την αγωνία να διαβάσω το νέο βιβλίο θρησκευτικών για να μην αδικήσω κανέναν και να χω προσωπική άποψη. Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος (όπως και περίπου το 90% των Ελλήνων), χωρίς να έχω σπουδές θεολογίας (απόφοιτος οικονομικών), αλλά ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ της 3ης Δημοτικού.

Δεν έχω λόγια να σας περιγράψω την απογοήτευση μου! Δεν ξέρω αν είμαι στεναχωρημένος ή τρομαγμένος ή θυμωμένος, για την κατάντια μας.

Τόσο πολύ δεν μπορούσα να πιστέψω αυτά που διάβαζα ώστε άνοιξα και το προηγούμενο βιβλίο (το οποίο είναι φυσιολογικό, σαν αυτά που είχαμε και εμείς) για να καταλάβω ποσό μεγάλες είναι οι διάφορες!!

Αυτό το «πράγμα» δεν είναι βιβλίο, και σίγουρα δεν είναι σχολικό βιβλίο.

Το μόνο που θα καταφέρει είναι να μπερδέψει τους δασκάλους και τα παιδάκια! Αναρωτιέμαι αν αυτός είναι ο σκοπός του;

Και να εξηγήσω με παραδείγματα σύντομα:

1. Μέχρι τη σελίδα 16 αφορά αποσπάσματα μεταξύ άλλων των Δεληβοριά, Τζίμη Πανούση κτλ. Καμία αναφορά στη θρησκεία.

2. Δεν έχει αρχή και τέλος, καμία συνέχεια και συνέπεια. Περισσότερο μπερδεύει, παρά μαθαίνει!

3. Κάνει αναφορές σε άλλες θρησκείες και δόγματα (κάτι που δεν είναι κακό, αλλά είναι πρόωρο!), χωρίς να εξηγεί… ξαφνικά γράφει για Εβραίους και Μουσουλμάνους (με αναφορές σε πολλά σημεία του βιβλίου), άλλου για Καθολικούς και Προτεστάντες κτλ χωρίς να κάνει μια εισαγωγή όπως γίνεται σε μεγαλύτερες τάξεις.

4. Απόσπασμα για την Κυριακή (σελ. 44): «Η Κυριακή για τους περισσότερους ανθρώπους είναι μέρα αργίας και αποχής από την καθημερινή δουλειά τους, η οποία αρκετές φορές μπορεί να είναι βαρετή και κουραστική. …Όμως είναι και αρκετοί άνθρωποι που δεν μπορούν να μην εργαστούν την Κυριακή. …Κάποιοι από αυτούς δεν εργάζονται μια άλλη μέρα της εβδομάδας.»

5. Στη θεμ. ενότ. 4 – «Χριστούγεννα: Ο Θεός γίνεται άνθρωπος» μεταξύ της γέννησης ενός παιδιου… πως γιορτάζουμε τα γενέθλια… λαϊκά νανουρίσματα… τη γιορτή της πρωτοχρονιάς… τον Ινδιάνο στη φάτνη… τη Σάντα Λουτσία της Σουηδίας… τη Μπεφάνα της Ιταλίας… και άλλων… περιγράφουν την Εικόνα της Γέννησης του Χριστού από το Μνημολόγιο του Βασιλείου ΙΙ, Vaticanus graecus, 1613.

6. Γενικά, το Εικονογραφικό Υλικό μου έκανε υπερβολική εντύπωση (μια εικόνα χίλιες λέξεις) και αναζήτησα τους δημιουργούς! Προέρχονται κυρίως από τον Μπάμπη Πυλαρινό και την Έλενα Τσερκάσοβα, και από τοιχογραφίες κυρίως Ιταλικών εκκλησιών, και το εντυπωσιακότερο: από τις 163 εικόνες μόλις 4 από ελληνικές εκκλησίες!

7. Θεμ. Ενοτ. 5 – «Τα παιδιά: Η χαρά και η ελπίδα του κόσμου»: ποίημα του Ναζιμ Χικμέτ… αναφορά στην περιτομή!, απόσπασμα της Άλκη Ζέη, Το Καπλάνι της βιτρίνας (εξαιρετικό γενικά, αλλά στα θρησκευτικά της 3ης;), εκτενή αναφορά στη γιορτή της Υπαπαντής, χωρίς καμία αναφορά σε όλο το βιβλίο για Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, Θεοφάνεια, Άγιο Γεώργιο, Κοσμά και Δαμιανού, βαφτίσια κτλ. Τέλος, κάνει αναφορά στα παιδιά του κόσμου σήμερα και μεταξύ άλλων: «Η ευθύνη του πολιτισμένου κόσμου. Όταν ένα και μόνο παιδάκι πεθαίνει από την πείνα… όταν ένα και μόνο παιδάκι πεθαίνει από την ψυχικά στο περιθώριο… τότε ο «ουρανοξύστης» του πολιτισμού μας σωριάζεται σε κομμάτια και θρύψαλα…» και κλείνει με την παιδική εργασία στον κόσμο, οι αριθμοί της ντροπής!!!

8. Κολάζ με εικόνες του Χριστού από όλο τον κόσμο… σε άλλο σημείο εικόνα μιας Γιαπωνέζας Αγίας με φωτοστέφανο, ενός Ινδιάνου Αγίου, στην Ανάσταση τον Κύριο με φτερά Αγγέλου κτλ.

9. Και τέλος η Θεμ. Ενοτ. 8 – «Ο κόσμος μας, ένα στολίδι»: έχει ένα ποίημα της Καρθαίου, τον Άγιο Σεραφείμ του Σαρώφ και την αρκούδα, περιέχει Ινδιάνικο μύθο και Ινδικό παραμύθι, και το βιβλίο κλείνει με στοίχους του Ανδρεόπουλου «Αυτόν τον κόσμο τον καλό τον χιλιομπαλωμένο…», ποίημα της Σουρέλη «Δωσ´ μου το χέρι σου», και το τραγούδι της ανακύκλωσης της Γαβριηλία!!

Το βιβλίο είναι κακογραμμένο, χωρίς συνέχεια, με ακαταλαβίστικα κείμενα για αυτή την ηλικία. Οι αναφορές στις άλλες θρησκείες είναι αποπροσανατολιστικές!

Ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να απομακρύνουν ή να σπείρουν την αμφισβήτηση από την θρησκεία μας είναι πασιφανείς! Θα το καταλάβουν ακόμα και τα παιδάκια μας!!

Ας το κάνουν αφού όμως πρώτα τολμήσουν και καταφέρουν να αλλάξουν το Σύνταγμα της Χώρας μας.

Αλλά για να καταλάβετε περισσότερα πραγματικά πρέπει να το διαβάσετε…

Και μου δημιουργούνται οι απορίες:

Πως θα το διαχειριστούν οι δασκάλες και οι δάσκαλοι των παιδιών μας;

Τί θα κάνουν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων;

Οι δημοσιογράφοι γιατί δεν το έχουν κάνει θέμα; #alphatv #ant1tv #skaigr

Η Αρχιεπισκοπή #iaath γιατί δεν έχει αντιδράσει;

Το Σύνταγμά μας στο άρθρο 3 ορίζει ότι «Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού»;

Που το πάνε οι συντάκτες του βιβλίου και αυτοί που το ενέκριναν;

[pentapostagma]