Αποκλεισμός της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας από τον νέο σχεδιασμό για τα σημεία υποδοχής οπλιτών

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων
Απρίλιος 10, 2018
Τα έξυπνα φανάρια σε Αγρίνιο και άλλες πόλεις της Αιτωλοακαρνανίας
Απρίλιος 10, 2018

Επιστολή

Σας γνωρίζουμε ότι μετά την επιστολή που είχε αποστείλει η Ομοσπονδία μας προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένο, η οποία είχε κοινοποιηθεί και στους Βουλευτές των Περιφερειών Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, σχετικά με τον αποκλεισμό της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας από τον νέο σχεδιασμό για τα σημεία υποδοχής οπλιτών, ο Βουλευτής Αργολίδος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων στις 12/3/2018 σχετική αναφορά- ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα.

 

Στην αναφορά αυτή ο Υπουργός απέστειλε επιστολή απαντώντας θετικά ότι θα επανεξετάσει το θέμα καθώς η λειτουργία των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων εντάσσεται στη γενικότερη αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία μελετάται την παρούσα περίοδο χωρίς να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

 

Στην σχετική απαντητική επιστολή του Υπουργού μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η αναδιοργάνωση του συστήματος κατάταξης των Νεοσυλλέκτων οπλιτών εντάσσεται στη γενικότερη διαδικασία βελτιστοποίησης της λειτουργικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, διασφαλίζοντας εξοικονόμηση πόρων και πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, μέσων και υποδομών. Επίσης αναφέρεται ότι ο σχεδιασμός της νέας διαδικασίας προβλέπει την  κατάταξη των Νεοσυλλέκτων οπλιτών σε 23 σημεία υποδοχής σε όλη την επικράτεια και την εκπαίδευσή τους στις μονάδες τοποθέτησης, με εφαρμογή από τον Μάρτιο του 2018.

 

Τέλος, εν όψει της εορτής του Πάσχα, ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Βαγενάς  και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, εύχονται σε όλους το μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου να μας γεμίσει αγάπη, δύναμη και αισιοδοξία.

 

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

 

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Βαγενάς Αντώνιος Καλοθέου