Ανακαλύφθηκε κι άλλη βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Γερμανία – 70.000 άνθρωποι θ’ απομακρυνθούν από τα σπίτια τους

Αναδασωτέες θα κηρύσσονται άμεσα όλες οι καμένες εκτάσεις, αφού αποτυπωθούν από δορυφόρο
Αύγουστος 30, 2017
Τιμάται στις 31 Αυγούστου η Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου
Αύγουστος 30, 2017

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης αυτού του τύπου που έχει γίνει στη χώρα μετά τον πόλεμο.

Περίπου 70.000 άνθρωποι στην Φρανκφούρτη θα χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις κατοικίες τους την Κυριακή, εξαιτίας μιας ακόμη επιχείρησης για την εξουδετέρωση βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ανακοίνωσαν σήμερα η αστυνομία και η πυροσβεστική.

Αν αυτός ο αριθμός επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για την μεγαλύτερη εκκένωση αυτού του τύπου που έχει γίνει στην Γερμανία έπειτα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η βόμβα, τύπου HC4000, που είχε ριφθεί από την βρετανική Βασιλική Αεροπορία, ανακαλύφθηκε κατά την διάρκεια έργων οδοποιίας στην συνοικία Βέστεντ, που βρίσκεται περίπου 2,5 χιλιόμετρα από το εμπορικό κέντρο της πόλης, ανέφερε η κοινή ανακοίνωση των αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών της πόλης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild», η βόμβα ζυγίζει 1,8 τόνους και περιέχει 1,4 τόνους εκρηκτικής ύλης.

«Εξαιτίας του μεγέθους της βόμβας, θα πρέπει να ληφθούν εκτεταμένα μέτρα εκκένωσης», υπογράμμισε η ανακοίνωση.

Έως και 70.000 άνθρωποι ενδέχεται να φύγουν από τα σπίτια τους την Κυριακή, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Φρανκφούρτης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μέχρι σήμερα, η μεγαλύτερη εκκένωση αυτού του τύπου έγινε στις 25 Δεκεμβρίου 2016, όταν 54.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν προσωρινά από τις κατοικίες του στην πόλη Άουγκσμπουργκ.

Τον Μάιο, 50.000 άνθρωποι επίσης εγκατέλειψαν προσωρινά τα σπίτια τους στο Ανόβερο εξαιτίας της εξουδετέρωσης τριών βρετανικών βομβών.

[lifo.gr]