Άλλο ένα διδακτήριο – στολίδι στο Μεσολόγγι . . .

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στο Αγρίνιο για την 95η επέτειο από την Μικρασιατική καταστροφή
Σεπτέμβριος 13, 2017
Φόρος… πλατείας το νέο «χαράτσι» στα ακίνητα με νόμο του 1931!
Σεπτέμβριος 13, 2017

Με τα εγκαίνια ενός όμορφου και υπερσύγχρονου διδακτηρίου, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου. Χιλιάδες μαθητές σ’ όλη τη χώρα άφησαν πίσω τους τις ανέμελες στιγμές του καλοκαιριού.

Το πρώτο κουδούνι, χτύπησε και ο καθιερωμένος αγιασμός πραγματοποιήθηκε σε όλα τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της πόλης του Μεσολογγίου αλλά και των γύρω περιοχών. Δάσκαλοι και καθηγητές, αλλά και γονείς  ήταν παρόντες για να συνοδεύσουν τους μαθητές στο ταξίδι της νέας σχολικής χρονιάς. Μια νέα πραγματικότητα ξεκινάει για τα παιδάκια της Α’  Δημοτικού που έφθασαν διστακτικά στα σχολεία, κρατώντας το χέρι των γονιών τους.

Στο 2ο Λύκειο είχαν στραφεί όλα τα φώτα για τα εγκαίνια που έγιναν από τον Μητροπολίτη μας κ. Κοσμά. Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος και μέλη της δημοτικής αρχής, ο γ.γ. Δια Βίου Μάθησης Π. Παπαγεωργίου, δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και πολλοί άλλοι. Πράγματι, το κτίριο είναι εντυπωσιακό και έγινε αγώνας δρόμου ώστε να ηλεκτροδοτηθεί και να παραδοθεί στην ώρα του, με το πρώτο κουδούνι. Αυτό επισήμανε στον χαιρετισμό του και ο διευθυντής Δ. Τριανταφύλλου που ευχαρίστησε και συνεχάρη την δημοτική αρχή για την αποτελεσματικότητα που επέδειξε ενώ τόνισε ότι μαθητές και καθηγητές θα κάνουν μάθημα με φόντο ένα υπέροχο τοπίο όπως είναι αυτό της λιμνοθάλασσας.

Χαιρετισμό απηύθυναν και οι Μητροπολίτη,ς δήμαρχος και γ.γ. Δια Βίου Μάθησης προτρέποντας τους μαθητές να διαβούν το δρόμο της μάθησης. Ο κ. Καραπάνος ήταν λίγο επικριτικός για τις επιλογές του υπουργείου Παιδείας τονίζοντας πως επιφέρουν αναστάτωση στους μαθητές ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι χαιρετισμοί του και στα τρία σχολεία που παραβρέθηκε. Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε πως σήμερα εγκαινιάζονται 40 νέα σχολεία σε όλη την Ελλάδα και διαβεβαίωσε πως το υπουργείο θα προσπαθήσει να είναι στο πλευρό των μαθητών.

 

[aixmi-news]