Δεν χρειάζονται έδαφος!

Είναι επίφυτα, που σημαίνει πως μεγαλώνουν χωρίς την ανάγκη εδάφους. Στις περισσότερες των περιπτώσεων βρίσκονται πάνω σε δέντρα, επιβιώνοντας από την υγρασία τους χωρίς να παρασιτούν ή πάνω σε βράχους. Το ριζικό τους σύστημα παίζει περισσότερο τον ρόλο της άγκυρας, ώστε στο σημείο που βρέθηκαν να γαντζωθούν ώστε να επιβιώσουν.

αεροφυτα
Μπορείς να τοποθετήσεις αερόφυτα σε γυάλα, σε κοχύλια ή σε οποιαδήποτε κρεμαστή κατασκευή χωρίς χώμα!

Χρησιμοποιούν τα τριχίδια που έχουν στα φύλλα τους ώστε να συγκρατήσουν και την παραμικρή ποσότητα νερού, όποτε αυτό πέφτει στις περιοχές όπου ενδημούν, όπως οι κάκτοι ή άλλα αντίστοιχα φυτά. Πολλαπλασιάζονται με σπόρους ή όπως η αλόη, δηλαδή με διαίρεση, όταν νέα φυτά που φυτρώνουν στην βάση και τρέφονται από το μητρικό φυτό, αρχίζουν και αναπτύσσουν ριζικό σύστημα.

αεροφυτα

Και τα 7 (Φυτά για το γραφείο) ήταν υπέροχα!

Δεν χρειάζονται (σχεδόν καθόλου) πότισμα

Τα περισσότερα είδη επιβιώνουν σε σκιά-ημισκιά (για αυτό και είναι ιδανικά για γραφεία ή εσωτερικούς χώρους), ενώ ποτίζονται συνήθως μια φορά τις 20 ή 30 μέρες (από είδος σε είδος και ανάλογα τις καιρικές συνθήκες αυτό είναι ευμετάβλητο) σε λεκάνη με νερό και αφήνονται ανάποδα για αποστράγγιση. Ενδιάμεσα μπορεί πάλι ανάλογα το είδος να χρειαστεί να ψεκάζετε με ένα σπρέι από κάθε δύο μέχρι κάθε 7 ημέρες. Αυτό τα καθιστά ιδιαίτερα εύκολα φυτά, όσον αφορά την φροντίδα τους, ενώ η στράγγιση μετά το πότισμα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς το ριζικό τους σύστημα είναι ευπαθές στην υπερβολική κατακράτηση νερού με αποτέλεσμα να βγάζουν βρύα και να σαπίζουν.

Ζούνε στον αέρα!

Αυτό που τα κάνει μοναδικά φυτά είναι η προσαρμοστικότητά τους. Μπορείς να τα τοποθετήσεις σε γυάλα, σε κοχύλια ή σε οποιαδήποτε κρεμαστή κατασκευή (!) χωρίς κανένα απολύτως όριο πέρα από τον επαρκή ποσότητα αέρα.

αεροφυτα

Διώξε το φθινόπωρο που έρχεται με λουλούδια!

Η τρέλα των αερόφυτων άρχισε στην Αμερική, αλλά έχει μεταφερθεί και στην Ελλάδα, όπου υπάρχουν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο. Τα Tillandsia Ionantha Rood και Tillandsia Caput Medusae είναι από τα πιο εντυπωσιακά και προσιτά, ενώ υπόσχονται να δώσουν ένα πολύ διαφορετικό χρώμα σε οποιονδήποτε χώρο.αεροφυταΕίναι ότι καλύτερο και συνεχώς πειραματιζόμενο υπάρχει στην πράσινη διακόσμηση εσωτερικών χώρων!