5ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Φοίβος: Έρχεται η νέα κακοκαιρία διαρκείας «Φοίβος» – Βροχές και καταιγίδες έως την Κυριακή
Ιανουάριος 22, 2019
Όσκαρ 2019: Σάρωσε με 10 υποψηφιότητες ο Λάνθιμος
Ιανουάριος 23, 2019

 

Καλώς ήρθατε στο 5ο Συνέδριο Αθλητικής Επιστήμης! 

                

12, 13 & 14 Απριλίου 2019

Εγκαταστάσεις Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού ΕΚΠΑ

Η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζει να προσφέρει στην Κοινωνία μας και να εκπληρώνει, μέσα σε δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, την ακαδημαϊκή της αποστολή.

Η Σχολή οργανώνει επιστημονικές συναντήσεις, δίνοντας βήμα και λόγο στους νέους ερευνητές και διοχετεύοντας καινούργια γνώση, η οποία συχνά επαληθεύει εμπειρικές αλήθειες. Όπως, για παράδειγμα, ότι η άσκηση αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για την υγεία στη σύγχρονη κοινωνία και πως τα επίπεδά της συσχετίζονται θετικά με το προσδόκιμο ζωής. Αντιθέτως, τα προβλήματα υγείας που προκαλούνται από την έλλειψη άσκησης επιφέρουν σημαντικές άμεσες και έμμεσες οικονομικές συνέπειες, λόγω αύξησης ασθενειών και νοσηρότητας, αναρρωτικών αδειών και πρόωρων θανάτων, μέσα σε ένα περιβάλλον ταχείας γήρανσης των κοινωνιών της Ευρώπης.

Η αξιοποίηση της προσφοράς της Σχολής αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας. Γιατί η επένδυση στη Φυσική Αγωγή, στον Αθλητισμό, στην Ευρωστία και την Υγεία του λαού μας είναι επένδυση για το μέλλον, για την ποιότητα ζωής και τη μακροβιότητα των πολιτών της χώρας μας.

Το 5ο Συνέδριο Αθλητικής Επιστήμης, με σύνθημα «Άσκηση & Υγεία», ας ελπίσουμε πως θα αποτελέσει μια δημιουργική «αναστάτωση» σε όσους πιστεύουν πως οι θεατές στις εξέδρες ενός αθλητικού θεάματος «κερδίζουν» όταν βλέπουν λίγους να αγωνίζονται για το αποτέλεσμα και όχι το αντίθετο!!