«Πρέπει πλέον να διαχειριστούμε τα απορρίμματά μας με σωστό και βιώσιμο τρόπο»

Aρδευτικό-υδρευτικό έργο Αμβρακίας: Παράταση ενός έτους πήρε το έργο της Διώρυγας Αμβρακίας-Αμφιλοχίας
Αύγουστος 24, 2016
Σιγκαπούρη: Εύκαμπτο μπετόν, πιο ανθεκτικό από το κανονικό
Αύγουστος 29, 2016

Γιατί ο Περιφερειακός ΦοΔΣΑ, ο καθ’ ύλην αρμόδιος για την εκπόνηση και υλοποίηση του ΠΕΣΔΑ

«Πρέπει πλέον να διαχειριστούμε τα απορρίμματά μας με σωστό και βιώσιμο τρόπο» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας τονίζοντας πως «εμείς ως Περιφερειακή Αρχή επιτελούμε στο ακέραιο το καθήκον που μας ανέθεσαν για την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ Δυτικής Ελλάδας, ακολουθώντας διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης σε κάθε φάση, ώστε να καταλήξουμε με ένα νέο σχέδιο που θα διασφαλίζει τις ανάγκες των πολιτών και θα προστατεύει το περιβάλλον».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής, ο οποίος θα είναι και ο εισηγητής του θέματος ανέφερε ότι «η ΣΜΠΕ που ήταν σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τα μέσα του Αυγούστου είναι το δεύτερο βήμα για την οριστική διαμόρφωση του αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ Δυτικής Ελλάδας. Στη διαβούλευση κλήθηκαν να συνεισφέρουν όλοι οι εμπλεκόμενοι (αυτοδιοίκηση, φορείς, η επιστημονική κοινότητα, ο επιχειρηματικός κόσμος, οι πολίτες), ώστε να καταλήξουμε σε ένα κοινά αποδεκτό σχέδιο.».

ΔΤ - 2016.08.26 (2) - smpe

Τα υπόλοιπα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη συνεδρίαση είναι η έγκριση αναγκαιότητας διενέργειας διαδικασιών προμήθειας ανταλλακτικών και εργασιών επισκευής για τα οχήματα και μηχανήματα της Π.Ε. Αχαΐας, έτους 2016 και η επικύρωση τν πρακτικών προηγούμενων συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.