10 λόγοι για να τρώτε ιπποφαές

Αστακός: Παντελής Καρασεβδάς
Μάιος 6, 2015
Aγαπώ το δήμο μου Τον καθαρίζω και τον ομορφαίνω
Μάιος 8, 2015

1.Bοηθά στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C
(περιέχει 15 φορές μεγαλύτερη ποσότητα της βιταμίνης, σε σχέση με το πορτοκάλι)

2.Εξαιτίας των ω-3, ω-6, ω-9 και ω-7 που περιέχει μειώνει τη χοληστερίνη και τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου II

3.Έχει καρδιοπροστατευτική δράση. Η κατανάλωσή του αυξάνει την HDL χοληστερίνη και εμποδίζει τον σχηματισμό αθηρωμάτωσης.

4.Είναι πλούσιο σε ασβέστιο.

5.Τα φύλλα του περιέχουν 24% πρωτεΐνη.

6.Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, λόγω της βιταμίνης Ε που περιέχει.

7.Βοήθα να διατηρηθεί ισχυρό το ανοσοποιητικό σύστημα.

8.Είναι πηγή καρατονοειδών, τα οποία προάγουν την υγεία των ματιών (μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης καταρράκτη)

9.Αποτρέπει την εμφάνιση καρκίνου του προστάτη, καρκίνου της μήτρας, εντέρου και στομάχου.

10.Τα φλαβονοειδή που περιέχει συμβάλουν στην υγεία των δοντιών αλλά και στη μείωση της πιθανότητας εκδήλωσης κοινού κρυολογήματος.

Γράφει η Κακουλίδη Όλγα,

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Βιβλιογραφία:

Luo Y1, Sun G1, Dong X2, Wang M1, Qin M1, Yu Y1, Sun X1. Isorhamnetin Attenuates Atherosclerosis by Inhibiting Macrophage Apoptosis via PI3K/AKT Activation and HO-1 Induction. PLoS One. 2015 Mar 23;10(3):e0120259. doi: 10.1371/journal.pone.0120259. eCollection 2015 Petra S Larmo, Antti J Kangas, Pasi Soininen, Henna-Maria Lehtonen, Jukka-Pekka Suomela, Baoru Yang, Jorma Viikari, Mika Ala-Korpela, and Heikki P Kallio Effects of sea buckthorn and bilberry on serum metabolites differ according to baseline metabolic profiles in overweight women: a randomized crossover trial1,2,3,4

© 2013 American Society for Nutrition