Φτιάξτε μόνοι σας Χριστουγεννίατικα κεριά

Η ελληνική φωτογραφία που μπήκε στις 100 καλύτερες του 2014!
Νοέμβριος 25, 2014
Xωρίς λόγια:
Νοέμβριος 27, 2014

Του Σταύρου Γρίβα

IMG_4248

Τα Χριστούγεννα πλέον φτάνουν είναι μια άκρως δημιουργική και διακοσμιτιή γιορτή, τόσο για τους μεγάλους όσο και για τους μικρούς.

IMG_4214

Οι πρωτότυπες ιδέες είναι εκείνες που έχουν την τιμητική τους,

 

και το διαδυκτιακό μας περιοδικό Aria Free Press, σας προτίνει ένα ευκολο, έξυπνο, και όμορφο τρόπο, για να φτίαξετε μόνοι σας χριστουγεννιάτικα καιριά.

IMG_4218

Μια όμορφη ιδέα που εκτός της δική σας διακόσμισης, θα ήταν όμορφη ιδέα, να τα φτιάξετε για να τα κάνετε δώρο σε κάποιο πολύ δικό σας άτομο, σε αυτές τις γιορτές.

IMG_4217

Υλικά που θα χρειαστείτε:
1.Ένας τύπος κεριού γενικής χρήσης είναι το κοινό κερί παραφίνης, που πολλές φορές μπορείτε να το βρείτε σε πλάκες, στα παντοπωλεία, σε κηροπλαστεία και χρωματοπωλεία.
2. Για το άρωμα: Χρησιμοποιήστε βότανα και μπαχαρικά όπως κανέλα, ή μέντα και βανίλια για να σας δώσουν ένα καλό άρωμα.
3. Για το χρώμα: Βαφές ζαχαροπλαστικής, μελάνια, και βαφές ρούχων είναι μερικές καλές λύσεις.
4. Για φυτίλι: Θα χρειαστείτε κάτι που θα τοποθετήσετε μέσα στο κερί για να σας βοηθήσει να το κάψετε. Αγοράσετε φυτίλια από ειδικά μαγαζιά ή φτιάξετε τα δικά σας, βουτώντας κομμάτια από σπάγκο σε ζεστή λειωμένη παραφίνη και αφήνοντάς τα να στεγνώσουν πάνω σε λαδόχαρτο.
5. Καλούπι: Είναι το μέρος που μέσα σ’ αυτό θα χύσετε τη ζεστή παραφίνη. Τενεκεδόκουτα, γυάλινα σκεύη, μπορούν να γίνουν θαυμάσια καλούπια.
6. Ένα δοχείο θα χρειαστείτε για να ζεστάνετε την παραφίνη καθώς λειώνει. Ένας διπλός βραστήρας (μπεν μαρί) είναι ή τέλεια λύση.
7. Πρόσθετα, για διακοσμητικούς σκοπούς. Φύλλα βότανα, πλαστικά στολίδια ακόμα και κοσμήματα μπορούν να προσθέσουν χαρακτήρα στο δημιούργημά σας.
8. Μολύβια/πείρους, για κάθε κερί που κατασκευάζετε για να κρατάει το φυτίλι.
9.ένα ξύλινο κουτάλι: Για να ανακατεύετε την παραφίνη
10. Ένα ψαλίδι, για να κόψετε το φυτίλι.

IMG_4215 IMG_4265τρόπος κατασκευής τους:

Ζεστένετε τον διπλό βραστήρα αργά στην κατάλληλη θερμοκρασία και τοποθετήστε την σκληρή παραφίνη στο δοχείο μεταφοράς. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και παλιά κεριά, ανακατεύοντάς τα με την παραφίνη.

Στη συνέχεια αλείψτε τα καλούπια με σπορέλαιο και τοποθετήστετα στην άκρη σε μια περιοχή που θα είναι ασφαλής για να χύσετε την παραφίνη.

Όταν έχει λιώσει τελείως μπορείτε να προσθέσετε μέσα της ότι σας αρέσει όπως, άρωμα και χρώμα. Απαλά ανακατώστε την παραφίνη για λίγα λεπτά, ώστε να απλωθούν και να γίνουν ένα μείγμα.
Χύστε σιγά – σιγά το μείγμα στα καλούπια σας, αλλά μη τα γεμίζετε μέχρι επάνω.
Αφού δέστε τη μία άκρη στη μέση ενός μολυβιού, ρίξτε την άλλη άκρη του φυτιλιού στην παραφίνη για να προφυλάξετε το φυτίλι σας από πέσιμο στην παραφίνη καθώς αυτή σκληραίνει.

Σε μερικές ώρες η παραφίνη σας να σκληρύνει και να αποκτά την κατάλληλη πυκνότητα και συνεκτικότητα.
Τέλος προσθέσετε διακοσμητικά όπως, χριστουγεννιάτικες κορδέλες ή στολίδια, εξωτερικά από το κερί σας για να το προσφέρετε σαν δώρο. Μπορείτε επίσης να το τοποθετήσετε σε ένα διακοσμητικό δίσκο ή κουτί.
Μην ξεχνάτε να μας στείλετε τα δικά σας διακοσμημένα χριστουγεννιάτικα κεριά στο instagram μας : ariafm1074 & ariafreepress γράφοντας \\ariafmchristmasΚαι του χρόνου! Καλές γιορτές!

IMG_4217

IMG_4220 IMG_4249 IMG_4250 IMG_4252 IMG_4254 IMG_4256 IMG_4257 IMG_4258 IMG_4260 IMG_4262 IMG_4263