Το Φροντιστήριο Δομή στο Αγρίνιο συμμετέχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό F1 in Schools

Τα προϊόντα σόγιας στη διατροφή μας
Απρίλιος 10, 2014
Μεσολόγγι: "Γιουρούσι την ημέραν των Βαΐων ….."
Απρίλιος 12, 2014

Το πρόγραμμα F1 in Schools είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στον κόσμο, για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά και ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας.

Το πρόγραμμα F1 in Schools (http://www.f1inschools.com/ ) υλοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες, με την συμμετοχή πάνω από 17.000 μαθητών, ηλικίας 9-19 ετών. Είναι μία διεθνής πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που υποστηρίζεται από τα Υπουργεία Παιδείας πολλών χωρών, όπως της Αγγλίας, Ιρλανδίας, Γερμανίας, Αυστραλίας, Μαλαισίας. Σκοπός του προγράμματος είναι να οδηγήσει τους μαθητές, μέσα από τον σχεδιασμό και την κατασκευή μικρών μοντέλων αγωνιστικών F1 Αυτοκινήτων από ξύλο balsa, στην εμπειρική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά, καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων (προσωπικών, κοινωνικών, επαγγελματικών), χρησιμοποιώντας ένα ελκυστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Είμαστε λοιπόν μια ανάσα πριν από την διεξαγωγή του 3ου Πανελλήνιου διαγωνισμού F1 in Schools Ελλάδος 2014 που θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του εμπορικού κέντρου The Mall Athens.Και είμαστε περίφανοι για την συμμετοχή της ομάδας του Αγρινίου από το Φροντιστήριο Δομή για την δημιουργικότητα που την διακατέχει αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα.

Το Φροντιστήριο Δομή Αγρινίου συμμετέχει στο πρόγραμμα F1 in Schools

Η ομάδα μαθητών του Φροντιστηρίου Δομή, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους  Γ. Μπουλούκη, Φ. Γκόγκο και Στ. Κακαμπούκη , σχεδίασε και κατασκεύασε ένα μοντέλο αυτοκινήτου, που πληρεί τους κανονισμού του διαγωνισμού. Φιλοδοξεί να προκριθεί στον εθνικό τελικό στην Αθήνα.Η νικήτρια ομάδα μαθητών θα κερδίσει μια Υποτροφία για σπουδές στο Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο.Η νικήτρια ομάδα μαθητών θα κερδίσει μια Υποτροφία για σπουδές στο Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο και θα διαγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί το Νοέμβριο, στο AbuDhabi.

Η ομάδα του Αγρινίου φέρει το όνομα HWOD F1 team και εμείς σας παρουσιάζουμε την σύσταση της ομάδας,το χρονοδιάγραμμα όλου του project, τα σχέδια του μοντέλου του αυτοκινήτου καθώς και και το πολύτιμο κομμάτι της σχεδίασης και της κατασκευής που φυσικά είναι αποτέλεσμα μηνών:

photo 1

photo 2

photo 3

photo 4

photo 5

photo 6

photo 7

photo 8

photo 9

F1 team DOMH

F1Υποστηρικτές: Aria fm 107,4 & www.aria free press.gr

Καλή επιτυχία!!!!