ΡΟΔΑΚΙΝΑ

Συμμετοχή του Δήμου Αγρινίου στο «Δίκτυο Πράσινων Πόλεων»
Σεπτέμβριος 2, 2015
Σαν σήμερα, 3 Σεπτεμβρίου 1903, το θαύμα της Παναγίας στο Άγιο Όρος
Σεπτέμβριος 3, 2015

diet tip
Τα ροδάκινα, ιδιαίτερα αυτά που έχουν έντονο χρώμα, είναι πλούσια σε βιταμίνη Α. Περιέχουν πολλά σάκχαρα και νερό και είναι πολύ καθαρτικά για το σώμα. Αλκαλοποιούν με τον ιδανικότερο τρόπο την κυκλοφορία του αίματος και βοηθούν στη διέγερση των πεπτικών υγρών, στη ρύθμιση της λειτουργίας του εντέρου και στη δημιουργία του αίματος.
Επειδή χωνεύονται εύκολα, μπορεί να τρώει κανείς πολύ ώριμα ροδάκινα σε περιπτώσεις έλκους του στομάχου ή φλεγμονών του εντέρου και κολίτιδες. Συμβουλή μου είναι αν χρησιμοποιηθούν για αυτές τις παθήσεις είναι προτιμότερο να τα μουλιάσουμε, να τα μαγειρέψουμε και να τα κάνουμε πουρέ. Όσοι γνωρίζουν για τη διατροφή ξέρουν πως τα ροδάκινα βοηθούν στην απέκκριση των τοξινών του σώματος. Επίσης είναι ιδανικά σε δίαιτες αδυνατίσματος.

11863383_468606253317333_4839651735785313061_n