Πανσέληνος απόψε

Χαλκιδική
Ιούλιος 14, 2016
Οι απίστευτοι Έλληνες μεταλλουργοί στην αρχαιότητα !
Ιούλιος 22, 2016

Δείτε το video

Η λήψη του video έγινε από τον συνεργάτη του aria free press Μπάμπη Κούτσικο, για το περιοδικό Aria Free Press

image

Η Πανσέληνος του Ιουλίου στους λαούς της Ανατολής θεωρείται πολύ σημαντική, αφού πιστεύουν ότι αυτό το φεγγάρι είναι περισσότερο λαμπρό από τα άλλα και γι’ αυτό γιορτάζουν την ημέρα  της Guru Purnima, Κυρίως βέβαια οι Ινδοί, αλλά και άλλοι Ασιατικοί λαοί. Πρόκειται για την γιορτή λοιπόν απέναντι στους δασκάλους της ζωής στους Γκουρού. Η Πανσέληνος αυτή θεωρείται το «αστέρι της μάθησης», διέρχεται μάλιστα κατά την βεδική παράδοση από τρεις άλλους αστέρες που αντιπροσωπεύουν το Δημιουργό Μπράχμα, τον Σίβα που είναι ο συμπαντικός  καταστροφέας και τον Βισνού που είναι ο ισορροπιστής.

Υπάρχει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει ότι η λέξη γκουρού σημαίνει δάσκαλος, όμως σε μια περισσότερο ακριβή μετάφραση περιφραστικά θα λέγαμε αυτόν που κακολογεί το σκοτάδι . Αυτή η Πανσέληνος θα λάμψει στον Ουρανό και θα φωτίσει όλα τα απόκρυφα σημεία. Θα είναι δηλαδή η Σελήνη της γνώσης, αυτό που κάνει ο δάσκαλος  τραβώντας μπροστά από τα μάτια μας το πέπλο της άγνοιας, έτσι θα συμβεί με το φεγγάρι αυτό όπου θα φωτισθούν οι ψυχές μας και θα έρθουν στο φως οι επιθυμίες μας, οι ανάγκες μας, αλλά και υποσυνείδητα συναισθήματα τα οποία είχαν κρυφτεί και υπήρχε κίνδυνος να μας παγιδέψουν και να βρεθούμε σε μια πολύ επικίνδυνη για τον εαυτό μας κατάσταση.

Ο Βίσνου από την άλλη πιστώνεται με την οργάνωση και την επεξεργασία του αρχαίου βεδικού δέντρου της γνώσης, έτσι ώστε να μπορεί να διαβαστεί και να κατανοηθεί από όλους. Ο αστερισμός του Βισνού επίσης ονομάζεται «το αυτί του Θεού», όπου μπορεί να ακούσει, αλλά και να μεταδώσει την γνώση . Πριν από την ύπαρξη της γραφής, όλη η γνώση είχε μεταδοθεί από το στόμα, μέσα από την παράδοση της ακρόασης και της επανάληψης μέσα από τη φωνή ενός δασκάλου.  Έτσι άλλωστε κρατήθηκε η Αρχαία βεδική γνώση ανέπαφη για χιλιάδες χρόνια. Ο ήχος είναι αόρατος, αλλά τα αποτελέσματά του είναι αναμφισβήτητα και πολύ ισχυρά.

Η μουσική έχει μια απίστευτη ικανότητα να μεταδίδει και να κατανοεί τα συναισθήματα. Η βαθιά γνώση για να συμβεί θα πρέπει να ανοίξουμε τα αυτιά μας και να συγκεντρώσουμε το μυαλό μας στη δόνηση του σύμπαντος. Σε αυτή τη πανσέληνο, ακούστε προσεκτικά, και μπορείτε να εκπλαγείτε από αυτό που θα ακούσετε.

image

του Φάνη Μπισμπίκη