Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

cheesecake λεμόνι που δεν χρειάζεται ψήσιμο!
Ιούνιος 4, 2016
Αισθητική: “contouring”
Ιούνιος 7, 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ξεκίνησε η ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta!

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος η σημερινή (5/06/2016) και ξεκίνησε και επισήμως η ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας στις βορειοδυτικές ακτές της Πελοποννήσου.
Καταγράφηκε, σημάνθηκε και χαρτογραφήθηκε η πρώτη φωλιά Caretta caretta στην παραλία της Μυρσίνης Ηλείας του Δήμου Αντραβίδας-Κυλλήνης ύστερα από τον εντοπισμό της που πραγματοποιήθηκε εθελοντικά από τον περιβαλλοντολόγο Μαμάση Διονύση και την γεωγράφο Ιωάννα Μπουντανιόζου.
Η φωλιά εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 30 Μαΐου από τα χαρακτηριστικά χνάρια-ίχνη εξόδου του όμορφου θαλάσσιου είδους στην αμμώδη παραλία και με ιδιαίτερη προσοχή και χειρωνακτική εκσκαφή οδήγησε στην εύρεσή της. Η φωλιά εντοπίστηκε 12 ημέρες νωρίτερα από την περσινή 1η φωλιά που καταγράφηκε στην παραλία του Κοτυχίου (11.06.2015) στο Εθνικό Πάρκο στα πλαίσια του προγράμματος «Εντοπισμός & χαρτογράφηση φωλεοποίησης θαλάσσιων χελωνών Caretta caretta 2015».
Η παραλία της Μυρσίνης έχει ιδιαίτερη οικολογική αξία σύμφωνα με την Κοινοτική Ευρωπαϊκή Οδηγία 92/43 και είναι τόπος που ανήκει στο οικολογικό δίκτυο Natura 2000 με κωδικό GR2330007 ως Παράκτια Θαλάσσια Ζώνη από Καλογριά έως Κυλλήνη.
Λόγω της ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας στην περιοχή θα πρέπει να είμαστε όλοι μας ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πετάμε τα αποτσίγαρα, πλαστικές σακούλες, σκουπίδια και πλαστικά και να απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων εντός των παραλιών.
image image
Βίντεο διαδικασίας εντοπισμού της περσινής 1ης φωλιάς (11.06.2015) στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς: