Ο έρωτας περνάει από το στομάχι!

Έρωτας
Φεβρουάριος 14, 2015
10 λόγοι για να τρως λάχανο
Φεβρουάριος 17, 2015

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι!

Γεια σας!

Κοντά σας ο podcaster, Πάρης Παπαχρήστος, να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε τους Μύθους από τις Αλήθειες στη διατροφή σας. Σ΄αυτό το podcast, θα αναφερθούμε σε γνώσεις και αντιλήψεις για τη διατροφή, οι οποίες επιβιώνουν εδώ και δεκαετίες, διά της μεθόδου του …χαλασμένου τηλεφώνου.

Στο σημερινό podcast, θα αναφερθούμε στις τροφές που συνδέονται με την αυξημένη ερωτική διάθεση και τη γονιμότητα.

Ο πρώτος μύθος που θα σας αναφέρω, ακούγεται πιο σπάνια και αναφέρει ότι η αυξημένη πρόσληψη ψευδαργύρου που συναντάμε σε τροφές όπως το αυγό και το ψάρι ή της βιταμίνης Ε στο ελαιόλαδο, μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική σας ικανότητα. Δεκάδες τροφές και προϊόντα έχουν προωθηθεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια ως «αφροδισιακά». Ωστόσο, κανένα διατροφικό συμπλήρωμα, ούτε ο ψευδάργυρος, ούτε η βιταμίνη Ε, δεν μπορούν να βελτιώσουν τις σεξουαλικές σας επιδόσεις ή να λειτουργήσουν σαν αφροδισιακά. Να θυμάστε ότι η καλή υγεία και σωματική σας κατάσταση βοηθούν πολύ περισσότερο!

Ο δεύτερος και πολύ διαδεδομένος μύθος αφορά στον βασιλικό πολτό. Αυτός ο μύθος αναφέρει ότι ο βασιλικός πολτός βελτιώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών. Θα σας απογοητεύσω ξανά… δεν έχει αποδειχθεί καμία από τις πολυδιαφημισμένες επιδράσεις του βασιλικού πολτού στην ανθρώπινη υγεία. Η επίδρασή του στον οργανισμό είναι μάλλον ψυχολογική. Η χρήση του βασιλικού πολτού, μαλιστα, απαιτεί προσοχή, γιατί ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις σε κάποιους ανθρώπους.

Ο τρίτος μας μύθος, αφορά στα θαλασσινά και πιο συγκεκριμένα στα στρείδια, τα οποία λέγεται ότι αυξάνουν την σεξουαλική ικανότητα. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν τα στρείδια, επιδρούν ευεργετικά στην υγεία σας. Και επειδή η καλή υγεία είναι προϋπόθεση για την καλή σεξουαλική λειτουργία, μπορεί να πει κάποιος ότι τα στρείδια βοηθούν εμμέσως τις σεξουαλικές επιδόσεις- μόνο εμμέσως όμως, καθώς δεν φαίνεται να έχουν καμία άμεση επίπτωση στην αύξηση της σεξουαλικής ικανότητας.

Ο τελευταίος μύθος για το σημερινό podcast, είναι ένας δημοφιλής διατροφικός συνδυασμός. Εμένα μου αρέσει γευστικά. Για τα καρύδια με μέλι, ο λόγος που σύμφωνα με τη λαϊκή αντίληψη αποτελούν έναν ιδιαίτερα αφροδισιακό διατροφικό συνδυασμό – σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας το δίνουν στη νύφη και στον γαμπρό μετά τον γάμο.

Δυστυχώς, οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι είναι ένας θρεπτικός και γευστικός συνδυασμός μόνο. Θα έχετε βαρεθεί να με ακούτε, αλλά θα το πω άλλη μια φορά- δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για αφροδισιακά φαγητά.

Και μερικές διατροφικές συμβουλές, όταν είναι να γευματίσετε με το/την σύντροφο σας:

αποφύγετε τις μεγάλες ποσότητες
μασάτε πιο αργά, ώστε να γίνεται σωστά η πέψη
μην το παρακάνετε στα μπαχαρικά
μην πίνετε πάρα πολύ αλκοόλ
αποφεύγετε τις πολύ λιπαρές τροφές
μοιραστείτε με τον ή τη σύντροφο σας το γλυκό στο τέλος.
Τέλος, αυτό που είναι καλό να θυμάστε, είναι ότι ο συνδυασμός των διαφόρων καταστάσεων που έχετε βιώσει, μπορεί να οδηγήσουν σε συνδέσεις ορισμένων γεύσεων και αρώματων με μια αυξημένη ερωτική διάθεση. Οπότε, είναι σημαντικό να δώσετε μεγάλη προσοχή και στην ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσετε!
Πηγή: Γράφει ο/η Παπαχρήστος Παρασκευάς, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc., mednutrition.