Μετατρέποντας το μπαλκόνι μας σε μια όαση χαλάρωσης…

Proin sed quam hendrerit nonummy
Απρίλιος 29, 2014
Kορμός σοκολάτας (Μωσαϊκό)
Απρίλιος 30, 2014

Τώρα, που η θερμοκρασία ανεβαίνει και ο ήλιος λάμπει όλο και περισσότερες ώρες, η διάθεσή μας βελτιώνεται και η ανάγκη μας να βρισκόμαστε περισσότερο σε κάποιο εξωτερικό χώρο γίνεται επιτακτικότερη.  Μετά το βαρύ χειμώνα προ ολίγου μας εγκατέλειψε, έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη να περνάμε τις ελεύθερες ώρες μας σε κάποιο υπαίθριο χώρο, απολαμβάνοντας τη ζέστη και  τα υπέροχα αρώματα της φύσης.

4Όσοι δεν ανήκουν στους τυχερούς που έχουν μονοκατοικία με κήπο, αλλά ζουν στο διαμέρισμα κάποιας πολυκατοικίας, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους προηγούμενους, εφόσον μπορούν βάζοντας φαντασία  και πολύ μεράκι, να μετατρέψουν το μπαλκονάκι τους σε ένα μικρό παράδεισο που θα τους φιλοξενεί τις  ζεστές μέρες που πλησιάζουν.

Είναι ώρα λοιπόν, να δούμε το μπαλκόνι μας με άλλο μάτι και να το αντιμετωπίσουμε ως συνέχεια των υπόλοιπων χώρων του σπιτιού μας και όχι σαν ένα αποθηκευτικό χώρο.

Με μικρό κόστος και πολύ φαντασία, μπορούμε να κάνουμε θαύματα!

5Η τάση στη μόδα φέτος πρεσβεύει φλούο χρώματα…. Γιατί λοιπόν να μην μεταφέρουμε αυτή την παιχνιδιάρικη τάση & στη διακόσμηση των εξωτερικών χώρων του σπιτιού μας; Ο συνδυασμός των χρωμάτων με τα υπέροχα αρώματα των λουλουδιών που ανθίζουν αυτή την εποχή, θα απογειώσει τις αισθήσεις μας & θα ανεβάσει τη διάθεσή μας!!! Αν πάλι είστε minimal τύπος μπορείτε να παίξετε με τόνους του λευκού, του ανθρακί & του γκρι.

Αρχικά, ψάχνουμε στις αποθήκες & στα ντουλάπια για να ανακαλύψουμε κάποιους ξεχασμένους θησαυρούς, όπως παλιά φανάρια, κηροπήγια, γλαστράκια, ποτιστήρια, τα βότσαλα που κάθε χρόνο μαζεύουμε από τις παραλίες που επισκεπτόμαστε αλλά ίσως ποτέ δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε και ότι άλλο μπορεί να μας φανεί χρήσιμο.

2Έπειτα, παίρνουμε χρώμα κι αρχίζουμε να μεταμορφώνουμε τα αντικειμενά μας. Κάνουμε ένα πλάνο για το πως θα διαμορφώσουμε το χώρο μας. Σε μια γωνιά μπορούμε να στήσουμε ένα καθιστικό, το οποίο θα μας φιλοξενεί τις ώρες που θα θέλουμε να διαβάσουμε ένα βιβλίο ή να χαλαρώσουμε με τους φίλους μας. Αν δεν έχουμε, δεν χρειάζεται να αγοράσουμε….. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα αυτοσχέδιο, τοποθετώντας μαξιλάρια διαφόρων μεγεθών & χρωμάτων στο δάπεδο. Αφού αποφασίσουμε για τη θέση του καθιστικού & του τραπεζιού μας, βάζουμε και τα γλαστράκια μας στην τελική τους θέση. Μια ιδέα είναι να ομαδοποιήσουμε τις γλάστρες, ανάλογα με το φυτό, το χρώμα ή το μέγεθός τους. Γύρω τους, απλώνουμε βότσαλα στη φυσική τους μορφή ή χρωματισμένα κι αυτά.

Πολύ μεγάλο ρόλο παίζουν και τα φυτά που θα φυτέψουμε στις γλάστρες ή τις ζαρντινιέρες μας. Επιλέγουμε  θάμνους για να δημιουργήσουμε ένα φυσικό φράχτη που θα μας προφυλάσσει από τα αδιάκριτα βλέμματα και ανθοφόρα φυτά για να δώσουν χρώμα και υπέροχο άρωμα στο χώρο. Βεβαίως, μην ξεχνάμε ότι μπορούμε να καλλιεργήσουμε τα δικά μας αρωματικά φυτά και βότανα και τέλος να φτιάξουμε ίσως το δικό μας miniμποστανάκι.

3Για να ολοκληρώσουμε το σκηνικό, βάζουμε κεριά στα φαναράκια μας & τα ακουμπάμε  στο δάπεδο, στα τραπεζάκια μας ή τα κρεμάμε από το ταβάνι.

Υπάρχουν χιλιάδες ακόμα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, αρκεί να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη για να δημιουργήσει!

Της Γεωργίας Σαμαρτζή

Διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων