Ένα μυρωδάτο λικέρ, φτιαγμένο με φρέσκα, πράσινα καρύδια και Κονιάκ και αρωματισμένο μόνο με γαρίφαλα. Είναι καρδιοτοτνοτικό και πολύ γευστικό! Υπομονή μέχρι να φτάσει στο ποτήρι σας! 

Τα υλικά για το σπιτικό λικέρ σας: 

 

  • 1 λίτρο καλό κατά προτίμηση  κονιάκ ή και ρακή
  • 10-12  πράσινα καρύδια (φρέσκα)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1-2 ξυλάκια κανέλα
  • 5- 6 καρφάκια γαρύφαλλο
  • ελάχιστο μοσχοκάρυδο εάν θέλετε 

 

Εκτέλεση: 

  1. Πλύνετε με προσοχή τα καρύδια κόψτε τα σε φέτες.
  2. Σ’ ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς ρίξτε τα καρύδια και το κονιάκ ή τη ρακή .
  3. Προσθέστε τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο και κλείστε  το βάζο ερμητικά (την κανέλα  & το μοσχοκάρυδο εάν θέλετε).
  4. Αφήστε το τουλάχιστον για 2 μήνες σε μέρος που να το βλέπει ο ήλιος (για να σκουραίνει όλο και περισσότερο).
  5. Τις πρώτες μέρες ανακινείτε συχνά το βάζο για να λιώσει η ζάχαρη.
  6. Τέλος σουρώστε το λικέρ και βάλτε το σε μπουκάλια.

Υ. Γ. : Για να μη χάσει το λικέρ σας το άρωμά του, φροντίστε να τα κλείνετε πάντα καλά.

Υ. Γ. : Το Λικέρ καρύδι δεν το βάζετε στο ψυγείο, μπορείτε να το σερβίρετέ και με παγάκια!

 Υ. Γ. :Χρησιμοποιήστε το σε όλα τα κέικ σας που περιέχουν καρύδι. Θα γίνουν εξαιρετικά, γιατί θα τους προσθέσετε απίθανο άρωμα και γεύση!

Υ. Γ. : Χρησιμοποιήστε  γάντια για να αποφύγετε να μην βάψετε τα χέρια σας .