Καλοκαιρινή κατοικία στην Πάρο

Φτιάξτο μόνος σου:Καλοκαιρινό φαναράκι
Σεπτέμβριος 9, 2013
Διατροφή για παιδιά και εφήβους
Σεπτέμβριος 13, 2013

Ένα παλιό κτίσμα 80τ.μ. στην Πάρο, αναδιαμορφώθηκε…

με έξυπνο τρόπο σε 3 επίπεδα ώστε να φιλοξενήσει άνετα όλους τους χώρους που χρειάζεται μια τετραμελής οικογένεια για να περάσει άνετα τις διακοπές της.

Κύριο χαρακτηριστικό του σπιτιού είναι το φως που πλημμυρίζει τους εσωτερικούς χώρους, το οποίο ενισχύεται με τη βοήθεια των χρωματικών επιλογών. Το χρώμα που κυριαρχεί τόσο στους εσωτερικούς, όσο και στους εξωτερικούς χώρους είναι το λευκό, το χρώμα των Κυκλάδων, συνδυασμένο με το υπόλευκο και πινελιές σε αποχρώσεις του μπλε που θυμίζουν την Αιγαιοπελαγίτικη θάλασσα και τον ουρανό.

Ένας ενιαίος χώρος φιλοξενεί το καθιστικό και την κουζίνα, η οποία με τον έξυπνο σχεδιασμό της εναρμονίζεται πλήρως με το λευκό που κυριαρχεί στο χώρο και σχεδόν εξαφανίζεται. Δύο μικρές ξύλινες σκαλίτσες οδηγούν στα υπνοδωμάτια της κατοικίας. Στο πατάρι βρίσκεται η κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού και στο ημιυπόγειο το δωμάτιο των παιδιών.

Έξω, ένας υπέροχος μεσογειακός κήπος περιβάλλει το καθιστικό και την τραπεζαρία που βρίσκονται κάτω από τη λευκή ξύλινη πέργκολα η οποία προστατεύει κατά τη διάρκεια της ημέρας το χώρο από τον καυτό ήλιο. Χτιστοί καναπέδες με αναπαυτικές μαξιλάρες, πολυθρόνες ιδανικές για χαλάρωση και αιώρες περιμένουν τα μέλη της οικογένειας και τους φίλους τους για να περάσουν ατελείωτες ώρες ανεμελιάς απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα της θάλασσας κατά τη διάρκεια της ημέρας και ύστερα καθώς το φως του ήλιου χάνεται, το δροσερό θαλασσινό αεράκι και τα υπέροχα μεθυστικά αρώματα που αναδύονται από τα αρωματικά φυτά του κήπου.

7 2 3 4 6

 

9 8

 

Γεωργία Σαμαρτζή

Αρχιτέκτων Εσωτερικών Χώρων

georgia_samartzi@yahoo.gr

                                                                                  www.ideabygs.blogspot.gr