Η υγεία, το περιβάλλον και τελικά η ίδια η δημοκρατία μας είναι σε κίνδυνο.

H γεωργία έφτασε στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας και Μικράς Ασίας
Ιούνιος 24, 2016
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΕΧΕΙ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ
Ιούνιος 28, 2016

Πριν λίγες εβδομάδες, αποκαλύψαμε τα μυστικά έγγραφα της TTIP, της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Eυρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ που σχεδιάζεται πίσω από τις πλάτες μας. Η υπογραφή της TTIP, αλλά και της CETA (που είναι η αντίστοιχη συμφωνία με τον Καναδά), θα σημαίνει ότι καμία χώρα δεν θα έχει τη δυνατότητα να αρνηθεί επενδύσεις ή προϊόντα μίας εταιρείας (όπως για παράδειγμα τα μεταλλαγμένα), ακόμα και αν αυτά απειλούν την υγεία μας, το περιβάλλον ή βασικά μας δικαιώματα.

Χάρη στον πάταγο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις αλλά και οι αντιδράσεις πολιτών σε όλη την Ευρώπη, ένας-ένας οι πολιτικοί άρχισαν να εκφράζουν την αντίθεσή τους στις απαράδεκτες αυτές συμφωνίες. Είμαστε εξαιρετικά κοντά στο να τις σταματήσουμε, αρκεί να κάνουμε τη φωνή μας ακόμα πιο δυνατή.

Πώς μπορείς να βοηθήσεις:

Στείλε τώρα email εδώ και ζήτα την έμπρακτη εναντίωση του κ. Σταθάκη, αρμόδιου υπουργού για θέματα εμπορίου, στις TTIP και CETA. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτή τη μοναδική ευκαιρία που έχει δημιουργηθεί.
Πάτα εδώ!

http://act.greenpeace.org/ea-action/action?ea.client.id=1858&ea.campaign.id=51313&ea.url.id=617727

image

Υ.Γ. Ειδικά σε μία χώρα όπως είναι η δική μας, που έχει ήδη πληγεί σημαντικά από την εφαρμογή των μνημονίων, δεν υπάρχει περιθώριο να υποστηρίξουμε συμφωνίες που θα βαθύνουν ακόμα περισσότερο την οικονομική κρίση και θα υπονομεύσουν την ανταγωνιστικότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Πρέπει να αντιδράσουμε ΤΩΡΑ.