Η Μεσογειακή φώκια επιστρέφει στις ακτές του Αργοσαρωνικού

N.Y. CITY: 14 Χρόνια μετά
Σεπτέμβριος 12, 2015
Βιομηχανικό στυλ σε διαμέρισμα στην Βραζιλία
Σεπτέμβριος 14, 2015

Με κεντρικό σύνθημα «Η Μεσογειακή φώκια επιστρέφει στις ακτές του Αργοσαρωνικού, ας την υποδεχτούμε, με μία θάλασσα αγάπης», η MOm, συνεχίζει την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος στις ακτές του Αργοσαρωνικού.
Μέχρι σήμερα, η ερευνητική ομάδα της MΟm, έχει εξετάσει λεπτομερώς πάνω από 800 χιλιόμετρα ακτογραμμής και έχει εντοπίσει και χαρτογραφήσει 27 συνολικά «καταφύγια» (θαλασσινές σπηλιές) για το είδος από τα οποία 10 αξιολογήθηκαν ως κατάλληλα για αναπαραγωγή. Κατά τη διάρκεια των αποστολών παρατηρήθηκαν 9 άτομα μεσογειακής φώκιας από τα οποία 2 ήταν νεογέννητα, αναδεικνύοντας μια νέα κατάσταση στην περιοχή αυτή καθώς και τη σημαντικότητά της περιοχής για το είδους.
Μέσα από τη λειτουργία του Δικτύου Συλλογής Πληροφοριών, η MΟm, συνέλλεξε 61 πληροφορίες για εμφανίσεις φωκών στις ακτές του Αργοσαρωνικού από τον Ιούνιο του 2014 έως σήμερα. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι συνεχώς αυξανόμενες εμφανίσεις φωκών σε πυκνοκατοικημένες περιοχές με πιο χαρακτηριστική αυτής της «Μελίνας», μιας ενήλικης θηλυκής φώκιας που το τελευταίο διάστημα συχνάζει τόσο στο λιμάνι του Πειραιά όσο και σε άλλα σημεία της ακτής μέχρι τη Βούλα.
Παράλληλα, η MΟm ολοκλήρωσε τη δημιουργία του εκπαιδευτικού πακέτου με τίτλο «Μέσα από τα μάτια μιας φώκιας» που θα απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Παράχθηκαν 40 εκπαιδευτικά πακέτα τα οποία θα διακινηθούν με τη νέα σχολική χρονιά σταδιακά σε όλα τα σχολεία της περιοχής του Προγράμματος.
Μπορείτε να παρακολουθείτε τα νέα του προγράμματος από τη σχετική σελίδα στο facebook, https://www.facebook.com/MOmInArgosaronikos, και από το σχετικό blog, http://mominargosaronikos.wordpress.com/. Το πρόγραμμα «Η μεσογειακή φώκια επιστρέφει στις ακτές του Αργοσαρωνικού» πραγματοποιείται με κύριο δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τη συγχρηματοδότηση του Thalassa Foundation.

πηγή: