Βόλτα στο Χριστουγεννιάτικο Παρίσι

Μπορεί η κοινωνική τάξη να «αλλάξει»τη διατροφή μας;
Δεκέμβριος 10, 2015
Γιατί η αρνητική εικόνα σώματος είναι πρόβλημα;
Δεκέμβριος 10, 2015

I #love being in #Paris at #Christmas time
Περισσότερο από ποτέ άλλοτε, το Παρίσι επιβεβαιώνει την περίοδο των Χριστουγέννων, τον τίτλο του ως «Πόλη του Φωτός». Η πανέμορφη γαλλική πρωτεύουσα, -το Παρίσι- βάζει τα… καλά της και υποδέχεται του μικρούς και μεγάλους της με περίσσεια εορταστική μαγεία.
Η πόλη του έρωτα και του φωτός, δεν είναι κάτι λιγότερο… τα Χριστούγεννα. Το Παρίσι, μια από τις πιο ρομαντικές πόλεις στον κόσμο, βάζει τα… καλά του το χειμώνα και δημιουργεί μια καταπληκτική εορταστική ατμόσφαιρα, που δύσκολα θα βρείτε αλλού.
Οι δρόμοι και τα καταστήματα είναι στολισμένα και φωτισμένα, οι χριστουγεννιάτικες αγορές συναγωνίζονται σε γοητεία τον Πύργο του Άιφελ και την Αψίδα του Θριάμβου και τα ενδιαφέροντα μουσεία της πόλης, ενώ τα εστιατόρια, σερβίρουν νοστιμότατα γαλλικά πιάτα.
Τα 150.000 χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που στολίζουν τα Ηλύσια Πεδία και οι φανταχτερές διακοσμήσεις στις βιτρίνες, εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη, ενώ από τις κλειστές θερμαινόμενες καμπίνες της τεράστιας «ρόδας» στην είσοδο των κήπων Tuileries, στην πλατεία Κονκόρντ, μπορείτε να θαυμάσετε την μαγευτική θέα όλης της πόλης.

Ηυποδοχή του Νέου Έτους γίνεται παραδοσιακά στο Τροκαντερό, με φόντο τον φωτισμένο Πύργο του Άιφελ. Εκεί συγκεντρώνονται χιλιάδες Παριζιάνοι, αλλά και επισκέπτες της πόλης και γιορτάζουν, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο που επικρατεί τις περισσότερες φορές.
Το Λούβρο και άλλα κορυφαία μουσεία του Παρισιού, είναι ανοιχτά κατά τη διάρκεια των διακοπών (με εξαίρεση την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς) και εποχιακά παγοδρόμια στήνονται σε διάφορες γωνιές της πόλης, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να απολαύσουμε τις χαρές του πάγου.
Και όλα αυτά, υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικων μελωδιών, που αντηχούν στην πόλη, κάνοντάς την ακόμη πιο μαγική και άκρως χριστουγεννιάτικη ακόμα ποιο πολυε τις χριστουγεννιάτικες εντυπωσιακές βιτρίνες της!

Χριστούγεννα στο Παρίσι σηματοδοτεί  με βόλτα στις χριστουγεννιάτικες αγορές του. Ο θεσμός αυτός έχει τις ρίζες του στην περιοχή της βόρειας Αλσατίας, η οποία ανήκε στη Γερμανία σε διάφορες περιόδους στην ιστορία και ως εκ τούτου στηρίζεται σε γερμανικές παραδόσεις που ξεκινούν ήδη από τον 14ο αιώνα.

Στο Παρίσι, τα φωτισμένα Ηλύσια Πεδία θα σας οδηγήσουν ακριβώς στο σημείο που θέλετε. Εκεί θα βρείτε τη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Παρίσι, που ξεκινά από τα Ηλύσια Πεδία και φτάνει μέχρι την πλατεία Κονκόρντ.
Εκτός από τις αγορές, αξίζει να αναζητήσετε και τα γραφικά ξύλινα «χωριά» που στήνονται σε κεντρικές πλατείες της πόλης, με λιχουδιές από διάφορα μέρη της Γαλλίας.

Οι Κατανυκτικές λειτουργίες όπως η λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων στις εκκλησίες του Παρισιού, είναι το σημαντικότερο γεγονός των ημερών για τους Παριζιάνους. Χορωδίες συνοδεύουν τις μελωδίες του εκκλησιαστικού οργάνου δίνοντας στη λειτουργία την κατάνυξη που απαιτεί η ατμόσφαιρα των ημερών.
Αν και οι στις περισσότερες εκκλησίες της πόλης, η χριστουγεννιάτικη λειτουργία είναι ξεχωριστή, τρεις είναι διάσημες σε όλο τον κόσμο: αυτή στη Βασιλική du Sacre-Coeur στη Μονμάρτρη, αυτή στην Παναγία των Παρισίων και αυτή στην εκκλησία Sainte-Marie-Madeleine.

Η Disneyland Paris είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για να απολαύσετε τη γιορτινή ατμόσφαιρα κατά τη διαμονή σας στο Παρίσι. Από τις 10 Νοεμβρίου 2013, έως τις 6 Ιανουαρίου 2014, το θεματικό πάρκο είναι χριστουγεννιάτικα στολισμένο και διοργανώνει πολλές εορταστικές εκδηλώσεις για τους μικρούς και μεγάλους του φίλους.
Το «μαγικό» πάρκο άνοιξε τις πόρτες του τον Απρίλιο του 1992 και βρίσκεται σε απόσταση 32 χλμ. από τη γαλλική πρωτεύουσα.
Από το Παρίσι, η γραμμή A του RER σας μεταφέρει γρήγορα στο Disneyland® Resort Paris. Μέσα σε 35 μόνο λεπτά, φτάνετε στη στάση «Marne-la-Vallée / Chessy», που βρίσκεται 2 λεπτά με τα πόδια από την είσοδο των Πάρκων και κοντά στα ξενοδοχεία.

image imageimage image image image image image image

 

image

image image image image image

image image image image

image image image image image image image image image image